30 anys del Cor Infantil Sant Cugat i l'Aula de So

Foto: Aula de So

Aquest mes d’abril havien de començar els actes de celebració del 30è aniversari del Cor Infantil Sant Cugat i de l’Associació Musical Aula de So, l’entitat que el va impulsar des del seu inici. La situació actual no permetrà celebrar-ho encara com estava planificat però el Cor Infantil ha volgut seguir cantant de balcó a balcó i fer sentir la seva història. Es podrà veure en aquest enllaç a partir de les 19.h. 

Han estat trenta anys plens de música, concerts, viatges, intercanvis i, sobretot, plens d’experiències personals per a centenars de cantaires que han anat passant pel cor durant tot aquest temps. 

El CISC va néixer per fer realitat el somni de tres amics músics (en Martí Marín, l’Eva Martíez i en Jordi Planas), que, sortint d’un concert de la Cigale de Lion (un dels cors infantils de més prestigi a Europa) i entusiasmats pel que havien sentit van pensar que St. Cugat es mereixia tenir un cor infantil que s’assemblés a aquell. Recorrent les escoles del municipi i amb una gran dosi de vitalitat, energia i ganes de fer-la grossa, van agrupar una bona colla de nens i nenes amb moltes ganes de cantar. 

Els primers anys, assajant a la Casa de cultura, van ser anys de gran aprenentatge, d’incorporacions d’una bona colla de professionals a l’equip (l’Elisenda Carrasco entre ells), dels primers viatges fora de Catalunya i finalment a Europa. Des d’un bon inici, els cors punters de tot el continent van ser una font d’inspiració contínua, des de la Cigale de Lyon, fins a Cantemus d’Hongria o el mateix Cor Tapiola.

Més tard, i amb la necessitat de donar una formació musical més sòlida als cantaires, l’equip del CISC va posar els fonaments de l’Escola de Música Aula de So, que avui dia dóna l’oportunitat de gaudir de la música des de vessants i interessos ben diferents a tothom que s’hi acosta.

El Cor Aglepta, el Cor de Dama, el Cor de Nois, els grups instrumentals de l’escola (com l’Aula de So Jazz Orquestra el grup de guitarres, l’Orquestra d’Elemental), tots són fruit d’aquella primera llavor sembrada ara fa trenta anys.

Us convidem a celebrar-ho plegats quan la realitat ho faci possible amb els actes que Aula de So ha preparat per retrobar-se amb tothom que en algun moment ha format part del viatge, recordar les fantàstiques experiències viscudes i encarar el futur amb més il·lusió que mai. 

Per ara, volem que gaudiu amb la ‘Música confinada’ que es publicarà cada divendres a les 19h al canal de YouTube d’Aula de So, començant amb el tema “Bring me little water Silvye” de balcó a balcó amb totes les veus del Cor Infantil Sant Cugat.  

#nosaltresensquedemacasa

Aula de So

Notícies relacionades