L’Aula de So celebra els 30 anys de vida!

Foto: cedida

Si has nascut l’any 90 vol dir que enguany ja fas 30 anys i l’Aula de So n’és un clar exemple. Per aquest motiu, l’Aula de So ja està coent una celebració que durarà tot l’any i tindrà com a tret de sortida un vermut musical el 26 d’abril amb l’objectiu de fer una trobada amb la gent que ha passat per l’Aula de So en tota la seva història. Des de l’Aula de So es fa una crida a posar-se en contacte amb ells via xarxes socials o Whatsapp. D’altra banda, també s’organitzaran concerts i estrenes durant l’any i s’està coent un projecte amb les escoles de Sant Cugat com a protagonistes.

L’any 1990 va nèixer el Cor Infantil Sant Cugat, l’Escola Coral del Cor Infantil Sant Cugat i Aula de So de la mà de Martí Marín. Marín era professor a l’escola Triangle quan va venir de visita un cor de França que li va despertar un neguit: “és que els nens catalans no poden cantar igual de bé?” i es va posar a treballar.

La intenció era crear un cor de nens per arribés a cantar a escala internacional: “déu i do la feina que hem fet, hem pogut cantar al costat de cors de Finlàndia, Hongria…” explica Marín. I és que es tracta d’un projecte que no ha parat de potenciar la nostra ciutat a nivell nacional i internacional i que ha anat creixent a mesura que han passat els anys amb nous grups com  el Cor Aglepta, el Cor de Dama, el Cor de Nois, l’escola de Música Aula de So, l’Aula Jazz Orchestra i fins i tot una ONG: Petits Músics del Món.

El cor, quan va néixer, estava format de 60 nens i ara l’escola està integrada per 350 tot i que, com s’ha exposat anteriorment, hi ha moltes iniciatives que integren més persones més enllà dels cors. Tot i així, l’Aula de So ha viscut moments de tot tipus, alguns de dolços i altres de difícils: “L’escola ha passat moments molt durs, sobretot amb la crisi econòmica, però van sorgir noves propostes i projectes i estem contents d’haver sobreviscut 30 anys, però encara ens queda molt per aconseguir” afirma Marín.

Notícies relacionades