Publicitat

Comença la campanya

Aquest divendres vàrem informar del primer acte de precampanya del que seran les properes tres setmanes de nova campanya electoral. Perquè no ens enganyem, això dels quinze dies del final és una fal·làcia formal que serveix més per limitar les maneres d’informar i fer que una altra cosa.

Perquè en campanya hi som des de fa ja no se sap quants anys però quan arriba aquest moment hi ha dues coses que canvien: els partits proposen mesures polítiques  (programes) i solen haver intercanvis de parers públics (debats). Ambdues qüestions enriqueixen la democràcia encara que només sigui durant dues setmanes.

Des d’elCugatenc des del primer dia hem volgut afavorir al màxim la celebració de debats intentant introduir novetats al que estem acostumats a veure. La incorporació del públic participant en el debat o la flexibilitat en el control del temps de les intervencions són exemples. Per primera vegada vàrem organitzar en les darreres eleccions dos cara a cara que van ser un èxit d’audiència a les xarxes socials.

Ja estem preparant el debat d’aquesta campanya que com sempre es farà a l’aixopluc de Cal Temerari. Mai ens havia fallat cap partit fins ara, només vam tenir dificultats en els cara a cara perquè entenem que era un format més novedós. Però el dia 15 faltarà a la cita un partit que sembla que ha de ser, segons les enquestes, clau en la governabilitat de l’Estat a partir del 26. 

Un partit que està entre els que porten la pàtina del que s’anomena ‘nova política’, que defensa la transparència, que dóna lliçons de bones pràctiques i que, fins i tot, felicitava a qui escriu aquest article de participar en un projecte informatiu ‘que feia molta falta’. Fins que aquest diari també va parlar d’ells. Va parlar de Ciutadans i d’unes irregularitats provades en un ingrés en efectiu que havien tingut i les conseqüències a les que havia portat aquest fet.

Què bonic és fer periodisme d’investigació, crític, independent, sempre que no parlin de tu, oi? Doncs ara resulta que ja no som aquell projecte que tanta falta fèiem i ni tan sols existim per ells. Molt demòcrates, si senyors! 

Apunteu-vos a l’agenda la data del debat. El proper 15 de juny tindreu a tots els partits que demostren ser madurs per fer política en aquesta democràcia.

Notícies relacionades