El darrer treball del Jaume Pla i la Montserrat Carulla

A l’hora de posar-me a fer el meu escrit per elCugatenc, ja tenia embastat el tema del qual volia parlar, que acabo de veure “Cartes de l’Orient”. Un curtmetratge dirigit per l’Oriol Cuadern corresponent a la cançó del mateix títol de Blaumut, que trobem al seu àlbum “El primer arbre del bosc”. La notícia la dóna en Sergio Morales de Cugat.cat, però a mi m’ha arribat per un correu que m’ha enviat el meu amic Salvador Fenollar.

Parlo d’un  curtmetratge, perquè, tot i que estigui confeccionat com un video-clip, penso que té una qualitat superior.

Ara sí. Ara sí que s’ha fet justícia amb la Montserrat. Ja vaig escriure anteriorment que em semblava que “La iaia” no era una obra per acomiadar-se de la seva extensa carrera artística, que la menystenia. I, encara que sigui un curtmetratge, sí que Cuadern li sap trobar les seves qualitats.

El cas d’en Jaume Pla és diferent. “Abans que pugi el teló”, l’obra que li ha escrit en Víctor Alexandre, sí és un comiat digne. Cal veure-la, és clar, però, l’he llegida i em sembla que pot ser interessant. I més, interpretada per ell.

El que ja veig més discutible és el tema de la residència. Ha de semblar necessàriament una presó? Tot i que l’anhel de llibertat és innat a tothom i a totes les edats, els avis residents estan tan incòmodes vivint allà? Aquest tema donaria per a un altre article.

Malgrat tot, crec que és un bon treball i estic content pels meus admirats Jaume i Montserrat. 

Notícies relacionades