La Flama del Canigó arriba a Sant Cugat

Fotografies: Anna Poquet

La Flama del Canigó arribava aquest dijous 23 de juny a la plaça Octavià de la mà dels nens i nenes de 6è de primària de les escoles Joan Maragall, Thau i l'Avenç. Una iniciativa organitzada per Òmnium Cultural i l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) i amb la col·laboració de la Unió Ciclista.

Com a novetat d’aquest any, en l’encesa de fanalets han participat nens i nenes dels diferents caus, esplais i escoles de Sant Cugat. A més, els assistents han pogut endur-se a casa aquests fanalets gràcies als quinqués que ha facilitat  la organització.

A continuació el periodista santcugatenc Jofre Llombart ha llegit el manifest redactat per l’escriptor Andreu Carranza i que commemorava la vida de la desapareguda Muriel Casals, diputada i expresidenta d’Òmnium, així com de tots els catalans que van dedicar una part important de la seva vida a avivar la flama del país amb un clar objectiu d’unió i esperança.

Com cada any, els castellers de Sant Cugat han fet un pilar de benvinguda a la flama del Canigó abans de donar pas als diables de Sant Cugat per tal que encenguessin la foguera.

Una foguera que s’inicia al cim del Canigó i que la seva flama és repartida per tots els territoris de parla catalana per mitjà de diferents voluntaris. Aquest símbol d’unió, tradició i cultura catalana, arriba actualment a 400 poblacions de tots els països catalans i a Sant Cugat des de fa 10 anys.  

A més, aquest any s’ha ampliat el recorregut fins la Floresta, on un representant ha recollit part de la flama a la plaça de la vila i la portat cap a la Floresta. La organització ha assenyalat que aquest fet es farà extensiu a tots  els districtes i barris de Sant Cugat en els darrers anys, amb l’objectiu que tothom pugui participar d’aquesta flama i foguera de Sant Joan.

Un cop encesa la foguera es podia gaudir d’un sopar de carmanyola a la fresca, un concert a càrrec de The Covers Band i música de discjòquei que va durar fins la matinada.

A continuació us adjuntem fotografies de la revetlla de Sant Joan d'enguany.

Notícies relacionades