Publicitat

La Taula de la Gent Gran reivindica unes pensions dignes i ajuts a l’habitatge, la salut i la cultura

Fotos: Jordi Pascual (al peu de l’article trobaràs un recull fotogràfic)

“Demanen respecte i ser escoltats, unes pensions dignes i justes i que se’ns ajudi en temes tan bàsics com l’habitatge, la salut i la culturaˮ. Aquesta ha estat la gran crida del manifest de la Taula de la Gent Gran llegit pel seu portaveu, Joan Cortadellas, en l’acte de cloenda de la setmana de la gent gran celebrat divendres a la tarda a la plaça d’Octavià. Les persones majors reivindiquen així que se’ls deixi viure de manera autònoma i sense que ningú decideixi per elles. En els casos que necessiten ser acompanyades, demanen que les persones que s’hi encarreguen estiguin preparades per cuidar.

L’escrit també reivindica l’envelliment digne i actiu amb mostres ja existents com les entitats de gent gran que han protagonitzat la setmana. Recorden que els nostres majors avui dia tenen un paper fonamental amb l’ajut econòmic a les seves famílies i l’aportació d’una mirada històrica que reivindica el passat i relativitza el futur. Tot i això moltes vegades es troben sols i en situacions adverses molts cops lligades a la salut. Davant això es reivindiquen com humils per reconèixer les seves pròpies limitacions.

Just després del manifest l’alcaldessa, Mireia Ingla, i la tinenta d’alcalde de Drets Socials i Igualtat, Núria Gibert, han reivindicat una ciutat que posi la gent gran “per davant del totˮ. Per aconseguir-ho, reconeix l’alcaldessa, cal unes pensions dignes i treballar per la construcció de la segona residència pública, proposada per Catalunya en Comú-Podem a la Comissió d’Afers Socials del Parlament i tombada amb els vots en contra de Junts per Catalunya i ERC.

Amb les reivindicacions fetes, l’acte ha seguit amb les actuacions del show de la gent gran en què han participat els grups dels casals de les Planes, la Floresta i Mira-sol i Els Marxosos de Valldoreix. L’espectacle ha començat amb un homenatge a una de les dones més actives del col·lectiu de gent gran, Montserrat Coma, que ha interpretat La Balladora.

Notícies relacionades