Acabades les obres de millora del camí d’accés a l’estany dels Alous

Fotografies: Anna Poquet

Representants del consistori de Rubí, juntament amb els representants de Sant Cugat, s’han reunit aquest dimarts 14 de febrer per tal de presentar les obres de millora del camí d’accés a l’estany dels Alous.

Les obres de millora realitzades durant el passat mes de gener i amb un cost d’uns 12.000€, assumits a parts iguals entre els dos ajuntaments, han servit per construir un pas de pedra per facilitar el pas i així poder creuar, amb més facilitat, el torrent dels Alous, alleugerir les fortes pendents i desbrossar el camí d’esbarzers per tal de fer-lo més ample.

“S’han fet petites millores de protecció per tal que la remodelació fos el menys evasiva possible”, diu Joan Puigdomènech, regidor de Medi ambient, el qual ha alertat que “tot i que són bones noticies, no ens podem relaxar, ja que, tenim al voltant alguns projectes que hem d’intentar minimitzar i retenir”, com per exemple, la creació d'un ramal ferroviari. 

Puigdomènech ha demanat a la Plataforma dels Alous i als veïns de la zona, que continuïn actuant com a “guardians del territori”, ja que,  ha explicat que “al ser un espai rodejat tant de població com d’infraestructures, té un cert risc de ser reaprofitat per altres tipus d’usos”.

Rafel Bosch, membre de la Plataforma dels Alous, una plataforma que des de fa quatre anys vetlla  per la preservació de l’espai,  ha explicat que “no es tracta de convertir-ho en un lloc amb quantitat de visites, sinó de fer un espai dedicat a la formació en el medi ambient”.

Des de Rubí d’Arrel i durant aquest curs 2016-17, s’estan realitzant sortides d’educació ambiental a les escoles i instituts. En concret, passaran per l’estany un total de 1.000 nens i nenes de col·legis de la ciutat veïna. El fet que l’entrada estigui a Rubí, en concret, al passeig de les Torres, fa que sigui un espai natural desconegut per molts santcugatencs.  

Des de la plataforma també han explicat que, la iniciativa de la remodelació de la zona dels Alous, per part de Rubí,  és tota una xarxa d’itineraris que estan realitzant des de l’Ajuntament i que pretén comunicar alguns d’aquests itineraris amb el municipi de Sant Cugat, al ser, el camí dels Alous, una zona estratègica de pas i de connexió de diferents itineraris.  Uns itineraris que tracten de ser el menys evasius possibles, per aquest motiu,  no s’ha construït un camí que doni la volta a l’estany. 

Notícies relacionades