Nou intent d'impulsar el catàleg d'arbres monumentals i d'interès local

El llibre Arbres singulars de Sant Cugat del Vallès. 155 indrets per descobrir es va repartit a tots els regidors. Foto: Jordi Pascual

El Ple ordinari del 21 de maig del 2013 va aprovar una moció institucional, plantejada en primer terme per ICV-EUiA, en què es demanava la creació d'un catàleg d'arbres i arbredes monumentals, d'interès comarcal i local. També es demanava el desenvolupament d'una ordenança per a la seva protecció.

Dos anys i mig després, encara no hi ha catàleg ni ordenança. És per això que, a instància primera del PP, en el Ple de desembre es va presentar una moció conjunta dels populars amb Ciutadans i ICV-EuiA que pretenia que es complissin de forma immediata els acords presos en forma de moció institucional el 2013. També es demanava l'inici dels tràmits per declarar el Roure Gros del Golf Arbre d'Interès Local.

Tots els grups municipals estaven d'acord en el plantejament de la moció però CDC va presentar una esmena en què es donava quatre mesos de marge per fer efectius el catàleg i l'ordenança. També variava l'argumentació per eliminar la frase en què es criticava que havia hagut suficient temps per desenvolupar l'acord.

Únicament Ciutadans va votar en contra de les esmenes presentades pels convergents. Això va portar la curiosa situació d'aprovar una moció amb els vots en contra d'un dels proposants ja que quan l'aprovació de les esmenes significa el vist-i-plau a la moció.

En la mateixa sessió plenària, cada regidor va rebre un exemplar del llibre Arbres singulars de Sant Cugat del Vallès. 155 indrets per descobrir de Josep Castellví, Jordi Roca i Jordi Torrijos. És un recull d'espais, itineraris i fitxes botàniques que pretén difondre el coneixement, l'educació i la protecció dels arbres.

Notícies relacionades