Publicitat

elCugatenc en obert gràcies a tots i totes

elCugatenc és un projecte assembleari en forma d’associació que deu bona part de la seva viabilitat a l’activisme periodístic de l’assemblea i de les seves comissions derivades. Tot i això, per tal de garantir una continuïtat diària de la publicació, avui dia té tres persones contractades. Amb l’estat d’alarma, totes les persones implicades al diari treballem confinades a casa i intentant explicar notícies i tancar acords de publicitat més enllà de l’alerta sanitària.

Però les implicacions econòmiques i socials de l’emergència sanitària no només posen en risc la consolidació a la qual aspiràvem a l’assemblea que vam fer al febrer sinó fins i tot fan trontollar elCugatenc que coneixem a dia d’avui. Amb una estructura petita, aquest diari té poc marge d’adaptació i patirem molt la reducció de publicitat, la impossibilitat de finançar i repartir el monogràfic de Sant Jordi...

La nostra gran fortalesa en comparació amb altres mitjans és que més de la meitat del pressupost depèn de les subscripcions de persones i d’entitats. Hores d’ara mantenim el mateix nombre de subscripcions actives que abans de començar el confinament. Tot i així, qualsevol aportació extra serà un gran ajut per superar aquest sotrac. Tens l’opció de doblar la quota o proposar-nos-en un increment enviant-nos un correu electrònic. Si encara no t’hi has subscrit, t’animem a fer-ho.

Som conscients que les entitats també travessen una situació complicada i és per això que elCugatenc es posa a la seva disposició per intentar ajudar-les, especialment aquelles que estan subscrites al diari. Més que llençar cap proposta concreta, esperem conèixer les vostres necessitats per veure com enfortir la xarxa durant aquests mesos tan complicats.

Alhora, compartim la preocupació del comerç local. Des del naixement d’elCugatenc hem apostat per potenciar el consum de proximitat amb un codi ètic que promou els anunciants de proximitat i amb mirada social. A més, al desembre vam posar en marxa uns classificats de comerç de proximitat i empreses socials que pretén, precisament, reforçar el teixit econòmic més proper a la ciutadania. Agraïm els anunciants que hores d’ara mantenen els seus contractes amb elCugatenc i encoratgem els comerços i les seves associacions a explicar-nos les seves iniciatives davant la crisi per intentar aportar-hi el nostre gra de sorra.

Des que el passat 11 de març vam fer el primer reportatge a fons sobre el coronavirus, el temps s’ha accelerat i cada dia publiquem entrevistes, articles... i, sobretot, mantenim un minut a minut amb les principals afectacions derivades de l’estat d’alarma. L’audiència se’ns ha disparat, demostrant-nos que els mitjans juguem una funció de servei públic indispensable en moments d’incertesa i evidenciant-nos la contradicció que suposa haver de fer aquesta feina quan menys garantits estan els ingressos que la sostenen.Pots rebre l’actualitat al teu telèfon entrant aquí: https://chat.whatsapp.com/Iti2zpAN5bw82TzYhfqP3n

Precisament perquè el periodisme és ara més indispensable que mai, tots els nostres continguts seran en obert mentre duri l’estat d’alarma. Per tant, la teva subscripció, el vostre acord com a entitat, el teu anunci... són més importants que mai ja que no només et/us permeten tenir els avantatges pels quals hi vas/vau accedir sinó perquè també garanteixen que molta gent estigui ben informada en un moment en què la informació és essencial.

Redacció i comissió de gestió d'elCugatenc

Notícies relacionades