Publicitat

El Consell del Centre-Oest es constitueix a l’espera d’una redistribució que el dividirà

Foto: Jordi Pascual

El Consell de Barri més afectat per la nova distribució dels òrgans de participació territorials proposada pel tripartit s’ha constituït formalment aquest dijous a la tarda. Ho ha fet a l’espera d’un canvi de límits que suposarà la unificació del nucli històric amb seu a l’Ateneu i, quan es pugui fer servir, a la Unió i el Centre-Oest –que arribarà fins a Can Barata– amb seu a l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura del Vallès.

El canvi territorial ha rebut el suport unànime del Consell del Centre-Oest actual i de la resta de Consells i s’aprovarà definitivament al Ple de gener, a partir del qual Sant Cugat disposarà de sis Consells de Barri. És per això que la sessió constitutiva de l’òrgan de participació ha esdevingut un mer tràmit que s’haurà de repetir quan els dos nous Consells es creïn. Per aquest motiu no s’ha nomenat cap sotspresidència ni secretaria.

Ara per ara el Consell del Centre-Oest està format per representants de tots les partits polítics amb regidors a l’Ajuntament i per diverses entitats: l’Associació Veïnal Centre-Estació, la Unió Ciclista, la Llar d’Avis de la Parròquia, l’Ateneu, l’AMPA de l’escola Santa Isabel, Sant Cugat Comerç, Protecció Civil, l’Associació de Comerç Centre-Vila, l’ANC, la Plataforma Animalista, l’Associació de Veïns de Can Trabal, la Comissió de Festes de Sant Antoni Abad, l’Associació Excursionista Altiplà, la Unió, l’ETSAV, Veïns de Sant Domènech, l’Associació de Veïns Casc Històric, Veïns de Can Gatxet, El Barri de les Arts, l’AFA de l’escola Joan Maragall i la Xarxa d’Economia Solidària.

Tot i l’arrencada en part provisional, s’ha previst que el proper 15 de desembre a les sis de la tarda es faci una reunió de la comissió de qualitat urbana, com una forma de no esperar a iniciar l’activitat a aprovar la distribució territorial definitiva. Bona part del veïnat assistent s’ha mostrat preocupat pel model participatiu ja que, demanen al govern i específicament al president del Consell, el socialista Pere Soler, que s’escoltin les reivindicacions i no tot quedi en denúncies sense accions posteriors.

A més, la constitució de l’òrgan també ha servit per constatar que segueixen sobre la taula temes recurrents al Centre-Oest com ara els problemes de mobilitat generats pel Mercantic, la falta d’il·luminació en algunes zones, el manteniment de voreres o la coexistència de bicicletes, patinets i vianants als carrers del centre. El govern també s’ha compromès, davant la petició dels veïns, a unificar els criteris dels canals de comunicació entre la ciutadania i institució, una petició que, tal com ha recordat al mateix Consell, ja havia fet el Síndic de Greuges local, Ramon Palacio.

Notícies relacionades