Ràdio Floresta ressorgeix i intenta apropar-se a més col·lectius

Foto: Miquel Margalef

Després d’anys d’aturada per no haver pogut seguir al local que van estrenar al 2016, l’emissora veïnal Ràdio Floresta tot just torna a escoltar-se al dial 90.0 FM amb la voluntat d’apropar-se als col·lectius i entitats del barri. Això serà possible gràcies a la suma de noves persones i a una obertura cap als col·lectius tant des dels programes com des del nou espai que supera amb escreix els controls tècnics dels quals disposava l’emissora en la seva etapa a la UREF i la posterior al restaurant 90.0.

El nou local, al carrer dels Pinyolaires, just al costat de la plaça del Poble –oficialment Miquel Ros–, té dues plantes i espais amplis on el col·lectiu veïnal que impulsa la ràdio pretén fer exposicions i actes. Ara, de moment, es troben en fase inicial, amb l’organització dels primers programes, la formació de tècnics i emetent només per la FM tot i que preveuen tornar a l’streaming durant els propers mesos.

Ràdio Floresta recuperarà alguns dels programes d’etapes anteriors com ara El rincón del maya i Los sabios de la Floresta i s’obre a les propostes dels veïnat per ampliar la programació. Això la converteix en una radiofórmula amb programes entremig, molts d’ells amb continguts musicals. Emeten gràcies a l’anomenat dret d’antena al qual es poden acollir entitats sense ànim de lucre per ocupar una freqüència a l’espai radioelèctric sempre i que no trepitgin cap emissora amb llicència.

L’emissora es va començar a gestar al 2011 a casa del periodista florestà jubilat Dionisio Giménez. Ell amb un grup de veïns va aprofitar una caseta del pati per instal·lar el primer locutori i l’antena. Poc temps després, havent comprovat les possibilitats tècniques, es van traslladar a la UREF, la que ha estat la seu més longeva de l’emissora i que van abandonar al 2015 buscant un espai que s’adaptés millor a les seves necessitats. Així va néixer l’última etapa d’emissió durant diversos mesos del 2016.

El col·lectiu veïnal va arribar a ser un actor important de la vida cultural florestana estant al darrere d’actes com la diada de Sant Jordi. Si bé, l’aturada de les emissions va ser una estocada per a un projecte que s’entronca al voltant de la ràdio. El nou local és cedit i esperen poder mantenir l’activitat més temps que en la darrera etapa.

Notícies relacionades