Amors que maten

Hi ha amors que maten, això ho sabem ben bé. Amors que et treuen la vida, això ho saben bé les 1.044 dones assassinades a mans de les seves parelles o exparelles des que es van començar a comptabilitzar al 2003, també ho saben els 36 menors assassinats a mans de pares maltractadors desde que es van començar a comptabilitzar al 2013. També ho saben els familiars i amics de les víctimes que hi ha amors que destrueixen física i anímicament.

Amors que no tenen res de la paraula “amor” i sí molt a destruir. Un  concepte mal entès i après del que significa amor. Aquest tipus d'amor on et desdibueixes contínuament per posar content i agradar a l'altre. Aquest tipus d'amor on et divorcies de tu mateixa i on l'equilibri entre donar i rebre es una utopía, aquell amor que et fa responsable de l'èxit de la relació, aquell que et perjura que ets la seva ànima bessona perquè sols hi ha una persona per tu en aquest món plegat de persones, sols una que sóc jo. Aquell amor que et controla que et vigila que t'espia que sense saber per què tens una por dins enorme, aquell que no pots parlar amb els altres de la teva relació perquè tens por que se’n assabenti. Aquell que porta ferides a l'ànima perquè res del que facis estarà bé, aquell que t'insulta i menysprea, que et pega, aquell que t'ompla de tristesa i malestar al teu cos, aquell que t'impedeix tenir relacions amb els amics i familiars perquè sols ell és prou bo per tu. Aquell que et diu que sense tu no és res i que la vida sense tu no val la pena. Aquell que t'obliga a tenir relacions sexuals sense tenir-te en compte. Aquell que parla i parla de l'amor però no es traspassa en el que fa. Aquell que no et permet ser tu sinó un reflex d'altre, aquells amors que t'ofeguen i que et treuen la llum de la mirada...

Tot això i molt més no té res d'amor i sí en té molta de dependència i destrucció. És important saber identificar des de l'inici totes aquestes senyals d'atenció, una bona història d'amor comença amb la primera frase, estima't a tu mateixa i aprèn a posar límits a relacions abusives. Mai és tard per aprendre, t'ho asseguro.

Maribel Guillamón, fundadora de NoEstàsSola

Notícies relacionades