Contrarevolució

Recentment em van parlar de les dones tradwife, un moviment d'"esposes tradicionals" a l'ús. Dones que aspiren a convertir-se en perfectes cuineres, mares, esposes a imitació de les dones dels anys 50. Com aquells consells que circulaven a l'època franquista, escrites per Pilar Primo de Rivera al 1953 i la veritat és que ella mai es va casar ni va tenir fills però alliçonava de com havia de ser la dona ideal. Regles per mantenir al teu marit feliç: ten lista la cena, luce hermosa, sé dulce e interesante, arregla tu casa… I així fins a 11 normes de l'època. Semblaven coses del passat i quan ho llegim ens sorprèn com si fos de la Prehistòria. 

Bé, les tradwife ja fa anys que funcionen al Regne Unit i ara amb les noves tecnologies van adquirint nous territoris. Dones blanques i de classe mitja-alta on la seva màxima aspiració és fer feliç a la seva parella, dones d'extrema dreta, supramacistes blanques, racistes i, evidentment, antifeministes.

No són les úniques i és que al 2013 va sorgir el moviment women against feminism on multitud de dones de diversos països es mostren en una imatge amb un cartell dient el per què estan en contra del feminisme.

Jordan Peterson, un afamat psicòleg canadenc, és famós per les seves comparatives de homes i dones amb les llagostes en questió de rols i organització social, faria gràcia si no fos perquè té milers de seguidors on el discurs masclista es reverteix de pseudociència.

Els moviments en contra la igualtat sorgeixen, agafen força i tenen un substrat fèrtil en tota la cultura masclista de la que partim. En tenim molts exemples ben a prop de partits d'extrema dreta on el negacionisme de la violència contra les dones és constant.

Cada pas guanyat en la igualtat és un pas a defensar i a conquerir contínuament, no donant-lo per fet i acabat

Maribel Guillamón, fundadora de No Estàs Sola

Notícies relacionades