De festa

Un no és un no, fàcil i senzill, oi? Si ets dona t'hauràs adonat que malgrat expressis clarament un no hi haurà algun home disposat a insistir i a insistir. Alguns deuen creure que es fa així i que a base de tant insistir acabaran lligant. El nostre codi civil considera que l'alcohol és un eximent, així que si un home agredeix a una dona en estat d'embriaguesa la seva pena serà inferior però no tots els borratxos són capaços d'agredir les seves parelles o altres dones així que cal anar amb compte amb els comentaris d'exculpació dient que no sabia el que feia.

Cada cop augmenten més les agressions en l'espai d'oci perquè cada cop les visibilitzem més i les detectem més. Cada cop s'entén més que quan et toquen sense voler-ho t'estan agredint. I per això cal molta formació en violència en espai d'oci nocturn de totes les persones integrants, doncs està clar que la nostra mirada impregna el que veiem i puc normalitzar coses que no hauria de normalitzar.

Cal l'elaboració de protocols d'oci nocturn amb metodologies participatives, tenint en compte a les entitats que porten temps al municipi amb elaboració de protocols propis en matèria d'oci nocturn. A la Festa Major de Sant Cugat teniu el punt lila de la Festa Major Alternativa, FMA, on en cas de necessitat us poden ajudar. També teniu un punt de l'Ajuntament on us podran indicar les passes a seguir en cas de necessitat.

Prenem consciència que anar de festa no és anar de caça com he sentit a alguns nois, i que no hem d’eximir els nois quan beuen més del compte i culpabilitzar les noies quan fan el mateix.

I, sobretot, si ets testimoni d'una agressió, implica't perquè de la suma de silencis perpetua les violències.

Maribel Guillamón, fundadora de Noestàsola

Notícies relacionades