Publicitat

Terrorisme silenciós

1.000 dones assassinades d'ençà que van començar a enregistrar-se les seves morts al 2003, 28 infants assassinats d'ençà que van començar a enregistrar-se al 2013. Aquí sols es comptabilitzen el assassinats íntims, aquells que passen en l’àmbit de la parella o exparella, res es diu de totes aquelles que no van tenir relació prèvia amb l'agressor ni quan les assassinades són prostitutes. La violència masclista mata i molt.

Aquestes son les xifres d'enguany sobre feminicidis (contemplant tots no sols els íntims) segons feninicidio.net:

- Gener:7

- Febrer:3

- Març :12

- Abril:6

- Maig:7

- Juny:9

- Juliol:9

- Agost:8

- Setembre:14

Amb aquestes xifres de degoteig continu encara no hi tenim polítiques valentes que facin front, els canvis són tant petits i lents que no es veuen. Més d'un any del pacte d'estat en matèria de violència on no es poden aplicar les mesures perquè no hi ha pressupost, mesures que no arriben a una part de la societat que necessita de forma urgent ajuda. Nenes i nens orfes perquè les administracions no han captat encara el missatge, quan una dona acudeix al jutjat necessita resposta i ajuda.

Tots aquests infants, fills d'agressors amb obligades visites al progenitor perquè prima el seu dret com a pare.

UN PARE MALTRACTADOR NO ES UN BON MODEL DE PARE.

He sentit gent que diu que les coses van a part. Ell pot maltractar la dona però ser un excel·lent pare. No, un pare educa amb l'exemple no sols amb la paraula. I un maltractador no és font de mediació ni concòrdia. Els maltractadors acostumen a utilitzar els fills per continuar fent mal les dones, saben que per elles els fills són el primer i no dubtaran en fer-los servir i alguns fins el punt de matar-los.

Les custòdies haurien de ser retirades a aquells pares que no saben exercir com a tal, aquells que provoquen terror en les seves llars, el nom de pare se'l guanya un amb el dia a dia amb estima i respecte.

Maribel Guillamón, fundadora de Noestàsola

Notícies relacionades