Mira-sol enceta la Festa Major reivindicant la feina del Club d’Escacs

Foto: Jordi Pascual

Un acte tant senzill i humil com el pregó que l’ha caracteritzat ha donat la benvinguda a la Festa Major del barri de Mira-sol, una celebració que s’allarga durant tot el cap de setmana amb activitats organitzades per la Coordinadora Sociocultural des del Casal municipal. Ignasi Arcusa, president del Club d’Escacs Sant Cugat, que té la seva seu a l’equipament mira-solenc, ha estat l’encarregat de donar la benvinguda a una nova festa per al barri.

Arcusa ha aprofitat la seva intervenció per explicar l’evolució de la seva entitat, que va néixer com a branca de La Unió i que, després de diversos canvis d’ubicació, ha acabat tenint la seu a Mira-sol. Enguany, diu, estan especialment contents perquè un dels seus equips ha arribat a la divisió d’honor, la màxima categoria de la competició d’escacs. El Club d’Escacs organitza actes i participa a les festes majors dels barris amb partides simultànies.

Així mateix, Arcusa es marca com a repte arribar a la gent jove ja que els escacs fomenten la capacitat d’anàlisi i la concentració. És per això que demana que es creï una assignatura obligatòria als centres educatius per ensenyar els nens a jugar. Actualment hi ha escoles de la ciutat que inclouen els escacs com a part de l’aprenentatge però no com a assignatura diferenciada. En nom del club, ha agraït la possibilitat de fer el pregó i ha destacat la feina que fa la Coordinadora.

Després d’un discurs de l’alcaldessa, Mercè Conesa, en què ha agraït en nom de tota la corporació municipal –diversos regidors de l’oposició l’acompanyaven– l’acte ha acabat donant pas una hora i mitja més tard a una representació teatral de la companyia Mira-sol Teatre. Entre dissabte i diumenge el programa inclou actes com la festa de l’aigua, un campionat de petanca, mostres de cultura popular, una festa de l’escuma i, com no, partides simultànies d’escacs.

Notícies relacionades