Crida a Europa, per Abdo, refugiat sirià

A Europa,
em dic Abdo i la meva dona i tres fills hem viscut en el camp de Souda a Chios durant més de quatre mesos. Quan vam arribar a l'illa vam donar positiu de tuberculosi; els meus fills tenen dos, quatre i sis anys. Primer ens van portar a l'hospital i després a un hotel on ens van dir que seríem conduïts a la Grècia continental; allà tinc família que podria acollir-nos.

No obstant això, quatre mesos més tard encara som aquí. Ja no podem prendre la medicina que ens correspon i he perdut l'esperança amb Europa i els somnis que tenia d'un nou començament per a mi i per la meva família. La nostra vida a Síria era bona, tenia un negoci i una gran i preciosa casa. No hem vingut aquí de vacances; vam arribar perquè no teníem una altra opció. Ho hem perdut tot. Els meus fills estan cada dia que passa més malalts, la meva filla està estirada plorant amb febre alta en una tenda de campanya. Els metges no tenen ni tan sols les notes correctes per a la meva família i l'ONU només parla de nosaltres en reunions - ens envien a l'hospital a fer-nos proves que no tenim l'autoritat de fer-nos ni recollir. On és la humanitat?

Se suposa que l'ONU hauria de tenir cura de nosaltres però ens ha deixat aquí, amb promeses falses cada dia. Hem estat abandonats. Compartiu vídeos i fotos d'Alep que expressen solidaritat i impacte, però nosaltres som gent d'Alep i som aquí. Estem patint i ens ignoreu, els únics que ens podeu ajudar.

M'estic tornant boig, sóc bon home i conec les implicacions sobre mi mateix i la meva família de no fer el que està estipulat, però ens han tret els nostres drets no només a Síria com expliquen els mitjans sinó també per part d’Europa. Voleu que ens tornem bojos i tornem a Síria, així podreu expressar la vostra culpa des de lluny? Espero que no, però escric aquesta carta a tots els que volen escoltar i conèixer la veritat. Si ens veiem obligats a tornar de nou a Síria potser veuran fotografies dels meus fills, aquestes fotografies que compartiu a la vostra premsa i als mitjans de comunicació social - però, encara ara teniu l’oportunitat d’ajudar.

Abdo, refugiat sirià

Núria Bou, que havia estat voluntària als camps de Souda i Dipithe a l'illa grega de Chios, manté contacte amb algunes de les persones que va conèixer allà. Ara ens envia aquesta carta desesperada d'un dels seus coneguts atrapats als camps que crida als europeus a actuar.

Notícies relacionades