Publicitat

L’aturada del Consell de la Vila torna a marcar l’Audiència pública

Foto: Jordi Pascual

Una veïna ha preguntat, amb una àmplia bateria de preguntes, quan es tornaria a reunir el Consell de la Vila, principal òrgan de participació de Valldoreix segons el Reglament Orgànic Municipal (ROM) de l’Entitat Municipal Descentralitzada (EMD) aturat des de fa mesos. Una vegada més, la vocal de Participació, Elena Degollada, ha defensat que el Consell està aturat a l’espera de redactar el nou reglament de participació ciutadana que ha de marcar les bases del seu funcionament. Davant d’això, l’oposició ha deixat de reivindicar, com portava fent cada vegada que s’hi debatia, que el reglament no es pot deixar en suspens i que s’ha de seguir fins tenir el nou.

En lloc d’això, han posat un toc d’actualitat a la qüestió. El vocal d’ERC-MES, Noël Climent, assegura que estan pendents d’una nova convocatòria per treballar-hi i, reivindica, volen participació de les entitats per sobre de tot així que anima a emprendre processos participatius. Si bé, tem “no hi ha intenció del govern perquè es torni a fer”. Davant d’això, Ferran Margineda, vocal de la CUP-PC, ha fet una crida a les entitats valldoreixenques a pressionar a l’EMD perquè es torni a convocar una trobada de l’òrgan de participació que, al seu parer, hauria de ser al darrere de tots els processos participatius impulsats a la vila, també dels pressupostos participatius.

La presidenta provisional Susana Herrada també ha respost altres qüestions d’aquesta mateixa veïna com que s’estudia l’eixamplament de voreres del primer tram de l’avinguda Mossèn Cinto Verdaguer, que revisarà tots els punts de la vila en què hi ha canonades de fibrociment per fer-li-ho arribar, que ja es canvia gradualment l’enllumenat antic per tecnologia led, que preguntarà al Departament d’Ensenyament sobre la recuperació del deute de la Generalitat amb les escoles bressol i demanarà més informació sobre la promoció d’habitatge públic que el govern santcugatenc ha anunciat al carrer Santjoanistes.

El darrer tema de debat ha estat el conflicte laboral dels conductors de l’autobús urbà de la vila que, diuen, estan fent més hores de les marcades pel conveni ja que hi ha menys treballadors que els marcats pel contracte amb l’EMD. Segons Herrada això no és així però, davant la reivindicació que ja ha pres via judicial, es compromet a reunir-se amb l’empresa i els representants sindicals per tal d’entendre què passa i què pot fer l’administració.

Notícies relacionades