El Valldoreix FC reivindica l’amistat com el seu jugador més important a la Festa Major

Fotos: Jordi Pascual

Jorge González, president del Valldoreix FC, ha estat l’encarregat de fer el pregó d’inici de la Festa Major de Valldoreix amb un discurs en què ha repassat els nou anys d’història de l’entitat. El club, que actualment té 230 jugadors, una cantera de futbol, dos equips de bàsquet i el sènior de futbol a segona catalana, es reivindica des de la humilitat d’una colla d’amics que es van ajuntar al 2010 per tal de jugar al futbol.

És per això que González reivindica l’amistat com el jugador més important del club, reivindicant-se com un equip modest i arrelat a Valldoreix i que, amb plaça a segona catalana, porta el verd de l’equipació i el nom de la vila arreu del país. Tot i que avui dia és un club consolidat, el seu president recorda els orígens en què els jugadors i els seus familiars eren l’únic patrimoni del club i s’encarregaven de totes les tasques que suposa una entitat esportiva.

Sota l’atenta mirada de desenes de jugadors, González ha recordat que només dos anys després del naixement començaven a aconseguir els primers títols i, bromeja: “Quan vam fundar el club vam calcular quants anys ens caldrien per guanyar la Champions però mai pensàvem que seríem pregoners de la Festa Majorˮ. Enguany, a segona catalana, viuran derbis de ciutat contra el Sant Cugat FC i el Júnior. Per això el president ha aprofitat el pregó per animar la ciutadania a acompanyar-los en aquests encontres.

Reivindicant-se com uns equips eminentment joves, el Valldoreix FC fa una crida a confiar en el jovent i en l’enxarxament. González ha posat en valor la unió del veïnat en favor de la reivindicació en temes diversos com la petició de mesures davant els robatoris, l’acció davant la crisi habitacional i els desnonaments i el valor reivindicatiu de les Milles de Valldoreix.

Compromís polític per tenir un camp a Valldoreix

El pregó, celebrat divendres a la nit, ha tingut l’assistència de tots els representants polítics de l’EMD de Valldoreix i de diversos regidors i regidores de Sant Cugat. El president de l’EMD, Josep Puig, ha aprofitat la seva intervenció per posar en valor el club i reconèixer la necessitat de tenir un camp de futbol propi a la vila per evitar que el club que porta el nom del poble hagi de marxar fora a disputar els seus partits com a local.

Puig situa la construcció d’aquest camp com un repte de futur del govern valldoreixenc i encoratja a la ciutadania i la resta de representants polítics a donar suport a la iniciativa, una crida que ha pres Mireia Ingla, alcaldessa de Sant Cugat, dient que l’Ajuntament donarà suport a la creació del camp. L’alcaldessa també ha posat en valor la importància del teixit associatiu i dels valors esportius, que, assegura, cohesionen la ciutat.

Les activitats de la Festa Major van començar dijous tot i que el gruix és aquest cap de setmana. Després de la botifarrada popular i el ball d’orquestra posteriors al pregó, dissabte segueixen els tornejos de pàdel i vòlei platja. Hi destaquen també activitats com la trobada d’Associacions Veïnals i Entitats Culturals, el lliurament de premis del concurs de cartells, la plantada de gegants i l’actuació de Buhos. Diumenge hi ha fira d’artesans, trobada castellera (amb els Xics de Granollers, els Castellers de la Sagrada Família i els Castellers de Sant Cugat) i el concurs de paelles, entre d’altres. El dilluns es farà una activitat de contes tradicionals catalans al Biblioaccés Vall d’Or i la Missa Major com a darrers actes de la celebració. Pots trobar la programació completa aquí.

Notícies relacionades