Publicitat

Francesc Cardoner anuncia candidatura a la presidència de l'EMD de Valldoreix sense el suport de cap partit

Foto: Jordi Pascual

L’expresident de l’EMD de Valldoreix es presentarà de nou a les eleccions municipals com a presidenciable. Ja ho va ver a les passades eleccions municipals sota la marca M’agrada Valldoreix, quan va obtenir 335 vots, sent el quart candidat amb més suports per darrere de Josep Puig (CiU-Actuem), Noël Climent (Valldoreix Decideix) i Jaume Santmartí (Gent per Valldoreix). Així ho va fer saber la setmana passada a través d’un comunicat de premsa en què apunta algunes de les línies bàsiques de la seva proposta política tot i no entrar-hi a detall.

Segons explica, la seva candidatura no ha de suposar cap efecte envers la seva participació a d’altres organitzacions socials i polítiques en què hi participa, com l’extinta Unió, Procés Constituent –que repetirà coalició electoral amb la CUP– i Mou-te per Valldoreix, que, assegura, fa mesos que no es reuneix. Diu que ha decidit per anunciar amb molta antelació la seva candidatura per evitar ajustar terminis i dependre de la resta de forces polítiques.

De partida, per tant, és un presidenciable sense el suport de cap força política: “No tinc el suport a priori però no hi ha problema si quan es governa es fan coses lògiquesˮ. Davant l’intent de construcció d’una candidatura d’esquerres, de la qual ja s’ha despenjat el PSC, diu que ara per ara no hi ha cap acord amb el grup impulsor ja que “jo he estat parlant de programes i ells encara no ho fanˮ. Sigui com sigui, defensa que ja sigui abans o després de les eleccions, caldrà arribar a acords per poder governar.

Tot i així, prefereix no donar grans detalls de les seves propostes per prioritzar de partida el seu anunci per ser presidenciable. Tot i així, apunta a algunes línies clau com ara la millora de la participació, amb l’aturada del Consell de la Vila que ell mateix ha denunciat diversos cops a les Audiència públiques i l’inici d’uns pressupostos participatius que, al seu parer, tenen marge de millora, un altre afer que havia denunciat diversos cops després de la primera edició.

També fa una crida per entendre la política en clau valldoreixenca i no vinculada a les dinàmiques de Sant Cugat així com millorar la tramitació i participació en projectes, posant d’exemples l’aparcament de Can Cadena, de moment sense pavimentar a l’espera de la redacció d’un projecte –previst a la proposta pressupostària del govern de cara a l’any vinent– i de les obres, així com el procés participatiu de l’avinguda del Baixador, que, al seu parer, ha servit perquè el govern imposés el seu projecte als veïns.

Cardoner va presidir l’EMD entre el 2002 i el 2003 en substitució de Miquel Paraira, posteriorment, va ser el presidenciable de CiU als comicis municipals del 2003, quan els convergents van perdre el govern amb l’ascens de la Candidatura de Progrés i Catalanista. Durant els darrers anys ha pres un posicionament molt crític amb la tasca de govern de CiU-Actuem, sobretot pel que fa a la participació i la transparència.

Notícies relacionades