Publicitat

Preocupació a l’Audiència pública per la possible connexió del passeig del Bosc amb l’autovia

Foto: Jordi Pascual

L’Audiència pública prèvia al Ple de setembre a l’EMD de Valldoreix ha evidenciat la preocupació de part de la ciutadania per la possible connexió del passeig del Bosc amb la rotonda d’accés a l’autovia on va a parar el camí de la Salut. Aquesta actuació suposaria la creació d’un nou accés a la vila i, temen, una major afluència de trànsit que aniria en contra del model urbanístic i de vida que defineix els barris valldoreixencs.

L’alerta la posada en primer lloc l’exvocal Pau Alonso i, posteriorment, l’expresidenta Montserrat Turu. Demanen saber informació al respecte ja que temen que s’hagi començat la tramitació d’un projecte que pugui condicionar molt la vida dels valldoreixencs sense ni tan sols haver-los consultat. La presidenta de l’EMD, Susana Herrada, però, assegura que no hi ha cap projecte en marxa.

Segons ha explicat l’oposició, es tracta d’una previsió recollida al Pla General Metropolità (PGM) de l’any 1976 que mai s’ha arribat a desenvolupar però que tampoc ha estat esborrada, obrint la porta al seu desenvolupament en un futur. La seva alerta va arribar, però, quan, en motiu de la redacció del projecte d’urbanització de l’avinguda Baixador, els equips tècnics de l’EMD van proposar la connexió com a possibilitat per reorganitzar el trànsit, recollint la possibilitat en les aportacions tècniques valldoreixenques en la transcripció a escala 1/1000 del PGM que prepara l’Ajuntament de Sant Cugat.

Efectivament, no s’ha fet cap pas per materialitzar una actuació d’aquestes característiques i, com explica Herrada, qualsevol intent haurà de passar abans per una negociació amb l’Ajuntament. Tot i així, amb el toc d’alerta, el vocal de la CUP-PC Ferran Margineda demana no deixar de banda la sectorial de mobilitat ni l’oposició –com diu que ja s’ha fet no informant-los de la proposta tècnica– i proposa que, abans de prendre la decisió d’actuar a la zona, es faci una consulta ciutadana en forma de referèndum.

Aquest no ha estat l’únic afer de mobilitat aparegut en l’Audiència pública ja que una veïna ha preguntat per l’arranjament del pont del barri de les Bovines, una obra que encara no s’ha realitzat malgrat el seu mal estat i que no té data prevista, segons la presidenta de l’EMD, malgrat, diu, tenir en compte la necessitat d’actuar-hi. L’expresident Francesc Cardoner i representant de Mou-te per Valldoreix ha demanat saber si l’actuació es farà amb la urbanització de la zona, com diu que se li va respondre quan va presentar l’obra com a proposta als primers pressupostos participatius de la vila.

Herrada ha insistit que no hi ha data prevista mentre Elena Degollada, vocal de participació, l’ha animat a tornar a presentar la proposta en no recordar quin era el motiu de la seva denegació. Noël Climent, representant d’ERC-MES, però, ha dit que l’arranjament d’un pont és una obligació de l’administració i no s’hauria de solucionar a través d’uns pressupostos participatius.

Notícies relacionades