Publicitat

Un Ple telemàtic per una pantalla a Can Cadena

Foto: captura del directe

CONTRACRÒNICA. La sessió plenària de la Junta de Veïns de Valldoreix del maig ha estat telemàtica i infructuosa. La repetició del debat sobre la ratificació de la sentència del cas Palau ha estat el punt més debatut però en uns termes tan semblants als del Ple de Sant Cugat que quasi es pot llegir la crònica d’aquella sessió com a resum d’aquesta. Però, de manera inèdita amb el que portem de mandat, una modificació pressupostària ha estat l’altre punt més debatut.

Un Ple telemàtic debatent sobre una pantalla. Com a trama sona pobra i de broma fàcil, però pocs riures ha despertat la proposta del govern de fer una reserva pressupostària 17.700 euros per a la instal·lació d’una pantalla de leds a la plaça de Can Cadena. Per a tota l’oposició aquesta proposta és innecessària i cara encara que cadascú fa la seva pròpia consideració.

Per a Lluc Cahís, d’ERC-MES, és una pijada poc eficient davant la proposta molts cops rebutjada d’instal·lar cartelleres. Per a Ferran Margineda, de la CUP-PC, amb una mirada similar a la de Cahís, no és una despesa prioritària. Per a Anna Cano, de Ciutadans, no és el moment de plantejar una modificació tan fluixa i calia més ambició per moure diners a fer front a la COVID-19. Per a Susanna Casta, del PSC, els diners es podrien emprar per a fer una App de la vila, que també ha demanat de nou en una moció i que fins ara havia quedat al tinter.

Junts per Sant Cugat Valldoreix, però, ha defensat que és una inversió necessària, perquè permetrà anunciar actes de col·lectius i entitats més enllà del que vingui directament des del govern i l’EMD; el que era una de les preocupacions a l’oposició, que també tem que les entitats tenen un accés més fàcil a una cartellera clàssica que a una de digital. La pantalla permetria deixar de col·locar les pancartes que habitualment llueixen a la plaça.

Elena Degollada, vocal d’Economia, més enllà de la defensa de l’estratègia comunicativa en clau de poble, ha defensat que els 17.700 euros suposaran un estalvi perquè ara, cada cop que s’instal·la una pancarta, cal contractar una empresa amb grues especials per fer-ho. Cada cop que es col·loca una pancarta, explica la vocal, suposa una despesa de 800 euros, així que a mig termini seria més rendible econòmicament la pantalla.

La modificació pressupostària incloïa altres canvis com l’ampliació de la partida de l’execució del camí perimetral de Can Monmany en 1.869 euros i la del projecte de modificació de les escomeses dels quadres elèctrics de la masia en 2.153 així com una dotació de 5.000 euros per a mobiliari urbà. Però tot això ha quedat en un segon terme i els tres partits d’esquerres de l’oposició han proposat una esmena per treure només els 17.700 euros de la pantalla.

Amb les intervencions inicials podia preveure’s que cauria la partida de la pantalla o que, abans que passés, el govern retiraria el punt del Ple; però després d’un moment de parlar-ne, s’ha fet la votació. En aquesta, Cano ha optat per l’abstenció malgrat la seva crítica inicial a la modificació, provocant així un empat a quatre entre govern i part de l’oposició que ha activat el vot de qualitat del president per fer decaure l’esmena i, en segona ronda, aprovar la modificació tal com s’havia previst inicialment. Així que un Ple telemàtic ha aprovat el primer pas per tenir una pantalla a Can Cadena.

Notícies relacionades