Dimarts, 3 de maig de 2022 - 18:30h

Inici cicle de xerrades 'Sant Cugat, ciutat de drets': 'Renda Bàsica Universal'

Cartell
Municipi:
Sant Cugat del Vallès
Adreça
Avgda de Josep Anselm Clavé, 13-17
Lloc
Sala Clavé- La Unió

Presentació a càrrec de la tinenta d'alcaldia de Drets Socials i Igualtat, Núria Gibert.

Ponent: Sergi Raventós, cap de l'oficina de la Generalitat del Pla Pilot per Implementar la Renda Bàsica Universal i doctor en sociologia per la UAB amb la tesi doctoral 'Desigualtat socioeconòmica i salut mental: la proposta d'una renda bàsica per a protegir i promoure la salut mental'.

La xerrada, primera del cicle 'Sant Cugat, ciutat de drets', abordarà la Renda Bàsica Universal (RBU) i la feina que es desenvolupa des d'aquesta oficina de la Generalitat. La RBU és una assignació monetària individual (per a la persona, no la llar o la família), universal (per a tots els ciutadans i ciutadanes o residents acreditats) i incondicional (independent de tota condició o requisit). De la quantia de la RBU se'n diu 'bàsica' perquè ha de ser suficient per cobrir les necessitats materials considerades elementals dels ciutadans i les ciutadanes per així garantir-ne la seva llibertat real a l'hora de decidir sobre les seves pròpies vides.

L'Ajuntament organitza de primavera a la tardor de 2022 el cicle de xerrades 'Sant Cugat, ciutat de drets', amb l'objectiu de generar un espai de formació i reflexió sobre els drets socials, la inclusió i la lluita contra les desigualtats.

Propera conferència: 'L'exclusió social, les desigualtats i les potencialitats de les polítiques socials' (21 de juny, a les 18:30 h, a la Sala Clavé - La Unió)

El programa 'Sant Cugat, ciutat de drets' es pot consultar en aquest enllaç
 


LLOC: (av. de Josep Anselm Clavé, 13-17)
ORGANITZA: Ajuntament