Divendres, 27 de maig de 2022 - 19:30h

Projecció del documental “Food Coop”

Cartell
Municipi:
Sant Cugat del Vallès
Adreça
Carrer Sant Esteve, 8,12
Lloc
Cal Temerari

El proper divendres 27 de maig, a les 19:30h a Cal Temerari es projectarà el documental “FoodCoop”, una producció del 2016 que explica l’experiència d’un supermercat de Brooklyn gestionat des de fa més de 40 anys forma cooperativa per tots els seus socis i sòcies. Aquest supermercat neix de la inquietud d’un grup de veïns i veïnes que buscaven posar menjar saludable a preus assequibles. Una cooperativa a on a dia d’avui els 17.000 membres en són alhora els 17.000 treballadors, i que rics o pobres, joves o grans, de qualsevol cultura, ..., hi participen tots per igual. I on aportant 3 hores de feina al mes, els hi permet participar d’aquest model de consum.

Projectes similars i més propers al d’aquest barri novaiorquès en podem trobar a Barcelona i a Manresa, amb 450 i 520 socis respectivament, projectes que ja fa uns quants anys que funcionen.

Les dues cooperatives de consum de Sant Cugat “el Cabàs” i “la Civada”, sent coneixedors d’aquests projectes, ens hem ajuntat per donar un pas més i crear l’embrió, que serveixi per treballar cap a l’estudi i la viabilitat d’importar aquest model de supermercat cooperatiu a Sant Cugat. La projecció d’aquest documental ha de servir per atraure i agrupar a tots aquells conciutadans que tinguin interès en la possibilitat de que aquest projecte sigui real a la nostra ciutat; trobar-nos, discutir, estudiar i començar a treballar per si això ho podem fer viable a Sant Cugat.

Aquesta activitat està impulsada pels grups de consum ecològic de Sant Cugat “el Cabàs” i “la Civada”. Grups de consum que de forma assembleària i autoorganitzada ens reunim per a objectiu d’accedir a productes ecològics, de proximitat, sense intermediaris i amb respecte amb el medi ambient i les persones.
 
 
Links d'interès:
Lloc web de la pel·lícula: http://foodcoop.film/es/el-documental/
 
Xarxes socials: