Dijous, 19 de maig de 2022 - 19:00h

Presentació del llibre Gegants: Sis-cents anys de festa i tradició, de Carles Freixes i Jan Grau,

Cartell
Municipi:
Sant Cugat del Vallès
Adreça
Carrer de Castellví, 8 (Jardins del Monestir)
Lloc
Casa de Cultura

LLibre  ditat per Farell editors.

El llibre recull els sis-cents anys de la història i la tradició dels gegants a Catalunya, des de la primera referència documentada d'un gegant el 1424, arran de les processons de la festa de Corpus a Barcelona.
Des d'una mirada ràpida i amena, els autors conviden a conèixer els seus orígens, el simbolisme i la història d'aquests alts personatges que dansen i ballen pels carrers i places els dies de festa.
Alhora, la publicació documenta com eren els gegants, la música que els acompanyava, amb quins materials s'han construït, i acaba amb una visió internacional sobre aquesta imatgeria a Europa i altres parts del món. Un conjunt d'imatges inèdites il·lustren i complementen els textos.
 
Jan Grau Martí (Terrassa, 1956) és expert en cultura popular i, en especial, en imatgeria festiva. Ha treballat durant 30 anys com a tècnic a la Direcció General de Cultura Popular de la Generalitat de Catalunya. Geganter, autor d'articles, llibres, vídeos, programes de ràdio, televisió i llibres, entre altres, La nit de Sant JoanGegantsFabulari AmadesDanses de la TerraEl cabàs dels micacosL'aniversari d'en FerragutBall de gegants.
Carles Freixes Codina (Solsona, 1987) és director del Museu Diocesà i Comarcal de Solsona. Enginyer en Edificació, màster en Restauració de Monuments i màster en Teoria i Història de l'Arquitectura, s'ha especialitzat en el camp de la conservació patrimonial. Ha publicat, amb altres autors, els llibres Casserres, escultors de gegantsCatàleg centenaris (Nans i capgrossos de l'any de la picor) i el Catàleg de gegants centenaris de Catalunya.

Organitza: Geganters de Sant Cugat