Divendres, 27 de maig de 2022 - 09:30h

'Sant Cugat 2030'. Debat sobre com serà la ciutat del futur

Cartell
Municipi:
Sant Cugat del Vallès
Adreça
Avgda. de Josep Anselm Clavé, 13-17
Lloc
La Unió Santcugatenca

De 9:30h a 14:30h

  • La jornada es dividirà en tres debats: La ciutat per viure; Sostenibilitat i Pol d'atracció econòmica i intervindran una desena d’experts en el tema.
  • Sant Cugat 2030 finalitzarà amb un debat entre l'actual alcaldessa, Mireia Ingla i l'exalcalde, Lluís Recoder que va exercir en el càrrec de l'any 1999 al 2010.

Sant Cugat acollirà la jornada Sant Cugat 2030 per debatre com serà la ciutat d'aquí a vuit anys. La jornada, que organitza el TOT Sant Cugat i que compta amb el suport de l'Ajuntament de Sant Cugat, és gratuïta i oberta a tothom sota inscripció prèvia. L'acte se celebrarà el divendres 27 de maig de 9.30 h a 14.30 h a la sala Clavé de La Unió Santcugatenca, amb esmorzar a les 11 h i també es retransmetrà en streaming.

Sota el títol, Sant Cugat 2030. Construint la ciutat del futur. Un nou model de ciutat, la sessió vol donar resposta als diversos reptes en matèria de creixement demogràfic, sostenibilitat i atractiu econòmic. I és que el municipi, una de les ciutats amb la renda per càpita més alta d'Espanya i amb uns nivells d'estudis superior a la mitjana, vol continuar posicionant-se ciutat referent.

Tres temes per entendre la ciutat del futur

La sessió se celebrarà a la sala Clavé de La Unió Santcugatenca i comptarà amb la introducció del geògraf i especialitzat en estudis urbans i ordenació del territori Oriol Nel·lo que presentarà les rellevants dades de l'evolució de la ciutat en els darrers vint anys. Seguidament, serà el torn del debat per entendre el futur de la ciutat es dividirà amb tres ponències protagonitzades per destacats experts en el tema:

  • La ciutat per viure. En aquest diàleg es debatrà quina projecció fem de la ciutat en el seu creixement demogràfic. Com afrontem els reptes d'habitatge, equilibri amb l'entorn i la qualitat de vida. Intervindran el geògraf Oriol Nel·lo, l'arquitecte i vicedegà del Col·legi d'Arquitectes de Catalunya, Guim Costa, i el CEO d'Organ, Javier Pérez del Pulgar i estarà moderat per la directora adjunta del TOT, Àgata Guinó.
  • Sostenibilitat. Com s'ha d'adaptar la ciutat a tots els reptes i objectius de l'agenda 2030 pel desenvolupament sostenible, igualtat, consum i producció responsable i acció climàtica. El coordinador a Respon.cat i soci consultor a Vector5, Josep Maria Canyelles; el fundador i CEO de Solideo Eco Systems, Rafael Reyes i el responsable de Programes Ambientals, Àrea d'Acció Climàtica, Diputació de Barcelona, Carles Castell, seran els ponents d'aquest diàleg que moderarà el periodista i col·laborador del TOT Joan Ramon Armadàs.
  • Pol d'atracció econòmica. Un diàleg que girarà entorn de com s'ha d'adaptar la ciutat per continuar sent un pols d'atracció de grans empreses. Quins reptes té la ciutat en el teixit del comerç i de la petita i mitjana empresa. Hi seran presents Jaume Vives, president de Sant Cugat Empresarial; Sun Rius secretària de Sant Cugat Comerç; Sílvia Manzana, emprenedora i Jordi Bacaria, economista i consultor en desenvolupament local i que moderarà el periodista del TOT i Viaempresa, Bernat Bella.
     
    Debat entre alcaldes

La jornada finalitzarà amb un diàleg entre l'actual alcaldessa, Mireia Ingla i l'exalcalde, Lluís Recoder que va exercir en el càrrec de l'any 1999 al 2010.El debat estaràmoderat per la directora del TOT, Laura Grau, i durant les intervencions dels dos polítics, s’abordaran dos dels moments clau en què la ciutat ha hagut de treballar per consolidar un nou model per continuar evolucionant i adaptant-se als reptes amb l'objectiu de mantenir-se i consolidar-se com a ciutat referent sense perdre la seva identitat i essència.

 

Més informació a La ciutat acull la jornada 'Sant Cugat 2030' per saber com serà la ciutat del futur