Dijous, 7 de juliol de 2022 - 22:00h

Lectures a la fresca: "El bon soldat Svejk"

Cartell
Municipi:
Sant Cugat del Vallès
Lloc
Plaça de l'Om

Svejk, a la seva manera de pallasso i amb una gerra de cervesa a la mà, conta les seves històries fins a marejar el seu interlocutor i amb la seva innocència i bona fe aparent, es burla de tota la maquinària estatal: les institucions de justícia, les militars, les religioses i les de salut, en temps de pau i de guerra. A la pregunta "Qui és vostè, Svejk?", el bon soldat acostuma a contestar: "A les seves ordres, soc un idiota oficial". Svejk s'adona que viu en un món injust, absurd i ple d’estupidesa i per tal de salvar la seva integritat troba un únic camí, identificar-se amb aquesta estupidesa fent seva la frase de Hasek, el creador del personatge, "Si vols ser lliure en aquest món has de semblar un idiota". En l'adaptació teatral de la novel·la hem fet una actualització situant personatges i espais a Ucraïna.

Fitxa artística:
- Autoria: Monika Zgustova, segons la novel·la de Jaroslav Hasek
- Dramatúrgia i direcció: Dolors Vilarasau
- Intèrprets: Encarna Adelantado, Gisela Figueras, Carme González, Marta Jener, Xavier Tor, Marta Uxan, Martina Vilarasau

Activitat gratuïta.

La 18a edició de les Lectures a la fresca tindrà lloc els dies 7, 13 i 21 de juliol a les 22 h a diferents ubicacions. Enguany, els Amics de Pedra i Sang l'han plantejat com un monogràfic dedicat a la guerra.

El programa de les Lectures a la fresca 2022 es pot consultar en aquest enllaç

ORGANITZA: Amics de Pedra i Sang. Col·labora: Ajuntament