Dimecres, 5 d'octubre de 2022 - 18:00h

Amics de la UNESCO. El documental del mes: Rebellion.

Cartell
Municipi:
Sant Cugat del Vallès
Adreça
Carrer de Jaume I, 33 - 51
Lloc
sala d’actes del Arxiu Nacional de Catalunya

Un thriller sobre els orígens del moviment, les lluites d’egos i el xoc generacional

Regne Unit (2021). Duració 82 minuts.

V.O. en Anglès, subtitulada en català

 

La història. El moviment ecologista va veure com el 2008 emergia un nou col·lectiu que apostava per l’acció directa i la desobediència civil. El film mostra els orígens d’Exctintion Rebellion per primer cop. L’accés inèdit al nucli dur del grup retrata l’eufòria inicial, els dilemes morals i l’augment dels conflictes per prendre decisions consensuades a mesura que el moviment creix. La tensió interna s’ajunta amb la pressió policial i política per desestabilitzar el col·lectiu.

Un intens thriller sobre els orígens del col·lectiu, les lluites d’egos, els ideals i el xoc generacional. Inspirador, dramàtic i trepidant.

 

Les directores.

Maia Kenworthy és una documentalista independent de Londres. Ha dirigit i produït pel·lícules per a organitzacions benèfiques i artístiques, i ha impartit tallers creatius a escoles i universitats de tot el Regne Unit. Amb formació en història i art, sempre s’ha interessat en la narració visual i les maneres en què ens pot connectar. El 2018 va conèixer els cofundadors d’Extinction Rebellion i ha passat els últims quatre anys immersa en el món de l’activisme.

Elena Sánchez Bellot és una cineasta espanyola establerta a Londres. Ella mateixa filma i edita, amb ganes de captar les maneres matisades i complicades en què som humans. El seu treball anterior inclou pel·lícules per a institucions del sector públic com la National Housing Federation i el Arts Council England, així com per a clients privats com l'NBA, MTV i NBC. Dirigeix tallers per a cineastes i imparteix classes sobre el màster en cinema documental a la University College London. Rebellion és el primer llargmetratge que dirigeix.

FITXA TÈCNICA

Producció executiva: Kevin Macdonald, Lisa Marie Russo, Jess Search, Sandra Whipham; Distribució: DocsBarcelona Distribution; Producció: Kat Mansoor; Títol original: Rebellion; Fotografia: Maia Kenworthy, Elena Sánchez Bellot i Amy Newstead; Edició: Michael Nollet; Música: Wayne Roberts; Disseny de so: Rick Blything; Animació: Plume Films; Enregistrament de so: Nikky French