Divendres, 10 de febrer de 2023 - 18:00h

XX Seminari de Pensament per la Pau. Universitat Internacional de la Pau

Cartell
Municipi:
Sant Cugat del Vallès
Adreça
Carrer Castellví, 8 i YouTube Unipau
Lloc
Casa de Cultura i per estreaming

L’edició d’enguany del seminari se centra en els discursos d’odi i com combatre’ls des de l’autoorganització i les noves narratives.

La Universitat Internacional de la Pau celebra la 20a edició del Seminari de Pensament per la Pau els propers 10 i 11 de febrer a la Casa de Cultura (Sant Cugat del Vallès). L’edició d’enguany se centra en els discursos d’odi i com combatre’ls des de l’autoorganització i les noves narratives. 

L’auge de l’extrema dreta a Europa en els darrers anys es veu connectat amb l’auge del discurs d’odi. En l’àmbit europeu, s’ha definit el discurs d’odi com el “foment, promoció o instigació (…) de l’odi, la humiliació o el menyspreu d’una persona o grup de persones, així com l’assetjament, descrèdit, difusió d’estereotips negatius, estigmatització o amenaça pel que fa a aquesta persona o grup de persones i la justificació d’aquestes manifestacions”.

Us recordem que el seminari es podrà seguir de manera presencial a la Casa de Cultura (carrer Castellví, 8, Sant Cugat del Vallès) i per streaming al canal de YouTube de la Unipau.

Divendres 10 de febrer:

Context sociopolític dels discursos d'odi: de les "bandes llatines" als "menas"