L’Ajuntament ha de pagar 250.000 euros per reparcel·lar la Colònia Oller en compliment de tres sentències

per Jordi Pascual

L' Agutzil

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Foto: Jordi Pascual

Segons va publicar el passat 7 de febrer el Butlletí Oficial de la Província (BOPB), el projecte de reparcel·lació de la Colònia Oller es troba en exposició pública perquè la ciutadania pugui interposar al·legacions. Al document, aprovat inicialment per la Junta de Govern del 13 de desembre, figura que el consistori haurà d’abonar 248.599,38 euros als actuals propietaris. La reparcel·lació actual neix després que tres sentències anul·lessin la conversió de la cessió del 10% d’aprofitament dels terrenys que els propietaris havien de fer a l’Ajuntament en pagaments econòmics.

Per complir la cessió estipulada per llei, les empreses Ninglee SL i Alesgom 10 SL van cedir a l’Ajuntament 177,46 i 600 metres quadrats de terreny respectivament l’any 2009. A banda, van pagar a l’erari públic 170.308,36 i 162.458,02 euros cadascuna per evitar cedir els terrenys restant que els pertocaven. Aquesta quantitat es va calcular a partir del valor del sòl que hi havia en aquell moment, més de 300€ per metre quadrat urbanitzat més car que en l’actualitat.

Si bé, les sentències posteriors van determinar que en aquest cas la cessió de terreny no es podia substituir per un pagament i, per això, amb el present projecte de reparcel·lació el consistori ha de retornar els diners i quedar-se els terrenys corresponents. La baixada del valor del sòl i la venda d’algunes parcel·les a tercers han dificultat el tràmit per tornar la Colònia Oller a la normalitat urbanística.

Com Ninglee SL i Alesgom 10 SL ja no són propietàries dels terrenys que ha de quedar-se l’Ajuntament, el consistori els haurà de treure a dues famílies que ara figuren com a propietàries. Alhora seran elles les que rebran els diners que la justícia ha ordenat retornar. Tot i això, el canvi del valor del sòl provoca que l’Ajuntament només hagi de retornar 213.500 euros, 120.000 euros menys aproximadament que el que van ingressar les dues empreses al consistori al 2009.

De la diferència entre el que van pagar Ninglee SL i Alesgom 10 SL i el retorn que ara farà el consistori als nous propietaris, 35.000 euros aniran a parar a Carlimar Inversions SL, una altra empresa implicada en la urbanització del 2009. A aquesta empresa li manca cedir 1.413,9 metres quadrats a la zona però ja en va cedir 2.152,6 com a compensació al sector Torreblanca. És per això que no perdrà més terrenys del seu patrimoni i l’Ajuntament li abonarà els 35.000 euros que hi ha de diferència entre el valor dels terrenys de Torreblanca i els de la Colònia Oller.

En total, per tant, l’Ajuntament ha d’abonar 248.599,38 euros als nous propietaris i a Carlimar Inversions SL, 84.167 euros menys que el que en el seu moment li van pagar Ninglee SL i Alesgom 10 SL per evitar cedir més terrenys seus. Per tant, a banda de recuperar el 10% d’aprofitaments estipulats per llei, l’Ajuntament també tindrà un coixí monetari extra gràcies a la davallada del valor del sòl. Tal com s’estipula en el document, totes les parts implicades donen el vistiplau a l’operació.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article