El govern prorroga el Pla de Joventut

per Jordi Pascual

L' Agutzil

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Foto: Ajuntament de Sant Cugat

En la Junta de Govern del 28 de febrer es va aprovar prorrogar el Pla de Joventut 2014-2016. Aquest document té com a objectiu ordenar i definir les actuacions municipals que fan referència al jovent amb la detecció de la situació del 2014 per plantejar accions de cara al futur. Planteja tres eixos bàsics: l’emancipació, la participació i el lleure. Entenia com a joves totes les persones d’entre 12 i 35 anys.

En cadascun dels eixos marca un seguit d’accions amb la voluntat de complir els objectius marcats. Per exemple, en l’anomenat eix Viure a Sant Cugat s’hi preveuen tallers, programes de qualificació professional i d’escolarització, formació, assessories, programes d’emprenedoria, foment de l’ocupació i l’ampliació de la xarxa de biblioteques, entre d’altres. En l’àmbit específic d’habitatge, s’hi plantejaven sis accions: un servei d’assessorament sobre habitatge, ajuts a la rehabilitació d’habitatges, fer lloguer per als joves, tenir una borsa de lloguer, fomentar la masoveria urbana i donar a conèixer l’Oficina Local d’Habitatge.

En l’eix de Participar a Sant Cugat es recollia la creació de l’Oficina Jove, ara ubicada al Casal de Torreblanca, accions de prevenció de la violència de gènere, l’elaboració d’un Pla de prevenció de les drogodependències amb la campanya 1 Segon de la Generalitat, dinamitzar el Consell de Joves 13/16, ajudar a la creació d’entitats i donar suports als col·lectius no formalitzats, entre d’altres.

Finalment, en l’eix de Gaudir a Sant Cugat s’hi recollia l’organització d’activitats esportives dins i fora dels instituts, millores en els parcs de bici trial i skate, fomentar la incidència del jovent en la Festa Major i en altres dates, potenciar la T-Jove de transport, impulsar l’Oficina Musical, ampliar els horaris dels equipaments a demanda, revisar l’espai públic per adaptar-lo a les necessitats dels adolescents i crear la figura de dinamitzador a l’espai lliure, entre d’altres.

L’estudi que sustenta el Pla es va realitzar quan Sant Cugat tenia una població de 86.325 habitants –ara ja ha superat els 90.000–, amb 40.129 persones menors de 35 anys, un 46,28%. Es preveia una població jove relativament estable davant d’un increment demogràfic de les franges d’edat de més de 30 anys. També s’analitzava on marxaven els joves. Al 2013, les darreres dades recollides al Pla, més d’un 50% (gairebé 250) van marxar de Sant Cugat però van restar a la província de Barcelona.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article