Més de 15.000€ en l'adequació de l'hort de Mira-Sol

Espai de l'hort amb la pèrgola en construcció. Foto: Jordi Pascual

A banda de la feina de Cíclica com a coordinadora del projecte de l'hort urbà de Mira-sol, que es construeix al costat del Casal i es preveu posar en marxa durant aquest mes, el consistori ha hagut de gastar més de 15.000€ en diverses actuacions per adequar l'espai. És el que es desprèn de les actes de les juntes de govern del 24 de maig, 14 i 28 de juny en què es van aprovar 3, 3 i un contracte respectivament. Tots ells molt per sota del topall perquè s'hagués de fer un concurs públic.

Al març, l'Ajuntament va contractar l'empresa Fitor Forestal perquè senyalitzés les parcel·les dels horts amb tutors, 498,06€. En aquella mateixa sessió es van aprovar dues altres partides força més importants econòmicament i per al projecte. D'una banda, la instal·lació de plaques pe policarbonat per cobrir els armaris de les eines, una tasca que va fer Bertomeu Farnos amb una despesa de 1.597,04€. D'altra, la instal·lació d'una pèrgola per fer un hivernacle, encarregat a l'empresa Coda Computational Design Affairs per 6.753,74€.

Un mes més tard, el 14 de juny, es va aprovar el contracte per fer la instal·lació elèctrica, 3.202,87€ per una tasca realitzada per l'empresa Instal·lacions E Ferri. També, el subminsitrament de material per al reg en les diferents parcel·les, una inversió de 5.556,36€ encarregada a l'empresa Masia. Finalment, l'execució d'un taller-formació per a la realització d'una compostera amb materials reutilitzats, un treball encarregat a l'Associació Barcelona Sostenible per un cost de 1.070€.

La darrera despesa de la qual ha tingut constància aquest diari es va aprovar el 28 de juny. Es tracta del contracte per a la instal·lació de mòduls de fusta per guardar eines, una despesa de 9.240€ a favor de l'empresa Papik Fusters.

L'hort urbà de Mira-sol és un projecte impulsat per l'Ajuntament de la mà de la cooperativa Cíclica. Segons va explicar la sotsdirectora de Medi Ambient, Marina Casals, a elCugatenc, durant aquest mes es faran tres reunions perquè es comenci a treballar a l'hort. A final de setembre l'activitat començarà sota la coordinació de Cíclica, que ja havia fet la definició de l'espai, el procés d'implicació dels interessats i determinat el funcionament. Aquest acompanyament acabarà al juny del 2017, quan els agricultors es constituiran en una associació que gestionarà l'hort.

Notícies relacionades