Publicitat

Aina Lasauca

El nou govern

El nou govern que s’ha produït a Sant Cugat obre una nova porta a una entesa entre partits d’ideologia diferent, però amb programes enfocats per a la ciutat, que comporta una ruptura de 32 anys de govern Convergents i de corrupció.

Amb aquest acord programàtic s’aconsegueix aportar una transversalitat de visió respecte a quin model de ciutat volen els santcugatencs i una transversalitat de propostes.

Necessitat de canvi per continuar avançant

Aprofitant que només estem a tretze dies per a les eleccions municipals, m’agradaria escriure unes paraules: portem trenta dos anys de govern convergent a la nostra ciutat, una ciutat que amb els anys ha anat veient com les desigualtats entre les classes socials (existents, tot i que hi hagi gent que no s’ho cregui) cada vegada siguin més grans.

En abril aguas mil

El pronòstic meteorològic anuncia pluges per aquestes dues setmanes que queden del mes d’abril. Hem estat molts mesos amb un gran anticicló sobre el nostre territori però res dura per sempre i les borrasques han tornat, sobretot, el dia 28 d’abril que sense massa marge d’error tot apunta a l’entrada de l’ultradreta espanyola, com un gran tsunami, al Congrés del Diputats.

No són els pressupostos més socials per a Sant Cugat

Els pressupostos presentats per PDECAT demostren l’interès que realment tenia el govern de fer política i sobretot unes polítiques socials. Aquests han estat consensuats només entre algunes forces polítiques i amb una línia molt clara. Molt poc ambiciosos, tot i que diguin que són els més socials de la història de Sant Cugat, l’augment de la partida de serveis socials vagi en detriment d’altres serveis bàsics:

- Una mala previsió en matèria d’habitatge, tirant enrere la proposta que es feia des del govern central.

Per una ciutat capdavantera en igualtat

Com a ciutat, estem deixant molt a desitjar últimament. Sant Cugat s’ha convertit en la ciutat on es necessita invertir més diners en el lloguer. De fet, les dades ens han mostrat com un ciutadà de Sant Cugat es deixa el 30% del seu sou en el lloguer. Es necessiten uns 3.500€ nets mensuals per pagar-lo.

Feminitzant els carrers

Aquest últim Ple del mes de novembre ha deixat coses molt positives per a la nostra ciutat. La iniciativa del PSC per introduir els noms de Marta Mata pedagoga, escriptora i política socialista la qual també va impulsar l’Escola de Mestres de Sant Cugat i de Clara Campoamor, referent de la lluita feminista i ferma defensora a la Segona República del sufragi femení en el nostre país.

Subscribe to Aina Lasauca