Com mantenir la motivació dels infants a l'hora de fer música

Som la teva escola de música de Sant Cugat amb gran diversitat de programes i un equip professional i motivat que t'acompanyarà.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Tocar un instrument pot ser dur en alguns moments, sobretot per un infant que encara no està especialment motivat. És important encoratjar sense pressionar massa perquè això se’ns pot girar en contra i en comptes de gaudir de la música pot acabar per refusar-la. A continuació trobaràs cinc idees per a motivar d’una manera positiva i divertida l’estudi musical: 

1.    Troba un o una MODEL: En algunes ocasions, veure un/a músic tocant el mateix instrument de manera professional i virtuosa pot animar als infants a practicar, encoratjats amb la idea de que tocar d’aquesta manera és possible i que únicament requereix esforç i estudi. És per això que és important dur-los a concerts i mirar vídeos de bons/es intèrprets.

2.    El professorat: No dubtis en parlar amb el professorat, de ben segur que tenen bones idees per a que practicar a casa sigui més amè i satisfactori. Si el teu fill/a gaudeix estudiant, de ben segur que estarà motivat per a seguir-ho fent. 

3.    Concerts i audicions: Venen familiars o amistats a casa? És la ocasió ideal per a un concert improvisat d’una o dues peces del teu fill/a. Les actuacions en si són una molt bona raó per a practicar i per altra banda també se sentirà encoratjar pel valor que se li dona al seu treball i estudi.

4.    Horaris: Pot ser complicat, sobretot per aquells infants que fan diverses activitats extraescolars, trobar el moment per a estudiar enmig dels deures de l’escola. Un horari és clau per a trobar espai per a la música. Aquest espai pot ser també un descans entre tasques o activitats i quan es compleix de manera regular esdevé un hàbit del qual gaudirà i que es convertirà també en una motivació més. 

5.    Internet: pot ser una font més de coneixement, a més del material de classe, per a aprendre amb autonomia i descobrir que és el que més agrada. Plataformes com YouTube o pàgines web on trobem les lletres i els acords de les nostres cançons preferides poden ser una eïna més per a motivar i seguir aprenent música. 

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi