Francesc Carol

No només són acudits

Aquest nadal, una coneguda marca d'embotits ha fet un anunci on, de manera molt enginyosa, reivindica el dret a fer tota mena d'acudits. De fet reclama el fet que avui en dia poder fer un acudit sembla un luxe que s'acaba pagant d'alguna manera.

Suposo que per un cantó la intenció de l’anunci és reivindicar la llibertat d'expressió davant casos increïbles com la denuncia cap a l'humorista Dani Mateo, per mocar-se amb la bandera d'Espanya en un gag de televisió. En aquest cas es tracta d'una reivindicació que molts podem compartir.

És cosa nostra, homes

El terrible assassinat de la Laura Luelmo ha trasbalsat, i amb raó, les nostres consciències d'ençà que vàrem ser coneixedors del fet i dels detalls que l’acompanyen. Moltes són les veus que demanen l’enduriment de les penes per actes com aquests i més contundència en les mesures dissuasives.

Té límits la llibertat d'expressió?

Darrerament les xarxes socials s'han escalfat més del que és habitual. Ja de per sí eren un lloc on molts dels nostres instints primaris és deixaven anar sense pudor, utilitzant una manera molt maniquea de fer les coses, on els matisos desapareixen ràpidament i sempre sortia l'obligació de posicionar-se en un bàndol o un altre.

Absències inexplicables

Un altre any més les entitats de la nostra ciutat han pogut tornar a sortir al carrer en una de les cites més reivindicatives que tenim: la Festa de Tardor. Obligada a endarrerir-se per les darreres pluges, aquesta nova convocatòria ha tingut la resposta esperada per part d'una ciutat que no para de moure's.

En un cap de setmana on "l'estiuet de Sant Martí" ens ha regalat un magnífic sol de tardor, recórrer els diversos estands de la Festa, instal·lats al voltant de la nostra gran joia que és el Monestir, ha sigut tot un plaer.

Expulsions pel lloguer

Els darrers dies, el debat sobre la problemàtica de l’habitatge a Sant Cugat s'ha vist augmentada. Per un cantó les mobilitzacions que el Sindicat de Llogaters de Sant Cugat ha convocat per aturar el desnonament d'un veí de Sant Cugat per impagament del seu lloguer i per aconseguir un lloguer social. I al mateix temps, unes desafortunades declaracions de fa un any de la Tinenta d'Alcalde d'habitatge, convidant a la gent a marxar si no poden viure a Sant Cugat.

Eren pocs i...

Reconec que hi ha vegades que tinc por de fer-me repetitiu en algunes de les temàtiques dels meus articles. Però també vull confessar que hi ha dues sagues d'intrigues polítiques a les quals sóc addicte; una és "Joc de Trons", la sèrie més vista de la història de la televisió, i l'altre és un altre "Joc de Trons", la lluita per saber qui és l'hereu de l'extinta CiU.

Una jornada per al record

Avui fa un any que ho vàrem fer. Avui fa un any que, contra tot pronòstic, vàrem aconseguir el que crèiem impossible; fer el referèndum d'autodeterminació promès. Per sobre de les prohibicions, de la vigilància i de la por, els homes i dones de Catalunya van aconseguir tirar endavant una de les accions mes èpiques de la nostra història contemporània.

Polítics i títols acadèmics

El tema de l'engany en els nivells d'estudi dels nostres polítics, demostra que per fi alguna cosa comença a canviar. Que es faci dimitir una ministra pel fet que el seu doctorat pugui ser fraudulent ens comença a posar a escala de les democràcies europees. I les investigacions sobre els màsters i "doctorands" de la resta de polítics ens demostra que el tema no es queda aquí.

Sant Cugat Fantàstic

Curts i pel·lícules del gènere fantàstic i de terror, desfilades de zombis, exposicions de temàtiques fantàstiques, vampirs, ciència ficció... tot això i més és el Sant Cugat Fantàstic. Un Festival Internacional de Cinema Fantàstic i de Terror a Sant Cugat, que aquest any ja ha arribat a la seva quarta edició.

Pàgines

Subscribe to Francesc Carol