Un Cugat.cat com cal

La defensa d'allò públic ha de començar des dels municipis. Exigir pluralisme en els mitjans de comunicació que paguem entre tots no té sentit si n'oblidem alguns. El món no acaba a RTVE ni a la CCMA. Cugat.cat està allà, treballant cada dia i no té sentit excloure'ls del debat sobre la res publica. Este és un article per a felicitar uns companys que fan molt bé la seua faena.

Dijous vam publicar un article de periodisme de dades en què explicàvem els continguts de quins mitjans són més compartits pels partits amb representació a l'Ajuntament. Cugat.cat és el líder indiscutible entre tots els grups municipals. Representa unes huit vegades elCugatenc. Que el mitjà públic local siga fort i transversal és una bona notícia per a tothom.

En primer lloc, és important perquè demostra que els nostres polítics són conscients que aquest mitjà és de tots. Els representants públics tenen més obligació que la resta de ciutadans de vetllar pel bon funcionament dels mitjans públics. Una de les formes de fer-ho, és no deixar-los de banda. En segon, és una magnífica notícia perquè significa que els professionals que treballen a Cugat.cat ho fan bé. Si aconsegueixen tindre impacte sobre tots els partits és perquè són transversals i, suposem, gairebé no tenen o no cauen en pressions polítiques.

Segurament han de millorar coses –com tots els mitjans, nosaltres els primers– però m'atrevisc a dir que fins el moment hem tingut un Cugat.cat com cal. El repte de la nova directora, Mònica Lablanca, està en mantindre-ho i canviar les xicotetes coses que segur que hi ha per a polir. Ella serà la responsable que el nostre mitjà públic continue sent públic i que ningú puga dir que el canvi de direcció ha servit per a tindre un comissari polític que controle la informació.

El TintaLibre d'este mes explica la politització de les televisions públiques. Vaig llegir els reportatges els mateixos dies que recollia les dades per a l'article i l'única cosa que puc dir és que, per favor, el nostre mitjà públic no acabe com els que es recullen en estos escrits. Ho dic des d'un altre mitjà però defensant allò públic, sabent que tenim models informatius diferents –ells segueixen molt més l'actualitat que nosaltres– i esperant que el nostre desitjat creixement no siga contra ningú sinó en benefici de tots.

Notícies relacionades