Directiu de seguretat amb “si cal, procés obert”

La sessió plenària de març va ser un pèl curiosa perquè el debat no es va centrar només en les mocions dels grups municipals, com habitualment passa. La liquidació del pressupost i la creació de la plaça de directiu de seguretat i via pública van tindre bona part de confrontació de posicionaments.

Com a part d'elCugatenc, sent que nosaltres hem pogut alimentar este debat gràcies al que vam explicar dilluns del directiu de seguretat. Mentre el govern havia mantingut silenci absolut de qui podria ocupar este càrrec en cas que el Ple l'aprovara, nosaltres ens vam assabentar que es tractava d'una figura controvertida ja que havia sigut inspector de policia a Canet a través de diversos decrets d'alcaldia que contradeien informes jurídics del consistori del Maresme.

Sense dir el nom de Joan Carles de Blas, l'individu en qüestió, part del debat va anar centrat sobre qui ocuparia el càrrec. Que si tenen interès en posar una persona amb el carnet de Convergència, falta informació... “No hem de solucionar la vida a ningú”, deia Mireia Ingla, portaveu d'ERC-MES.

Després de tanta crítica, l'alcaldessa, Mercè Conesa, va dir: “Intentarem trobar el millor perfil i, si cal, amb procés obert”. El que es podia fer amb un decret d'alcaldia al més pur estil dedazo es va transformar en qüestió d'una frase en una cosa molt més complexa i meritocràtica, supose que tant en el sentit positiu com negatiu de la paraula.

El Ple va aprovar el càrrec amb els vots favorables del govern i del PSC i l'abstenció de Ciutadans. Ara ens queda saber si el “si cal” no és una forma de posar a qui volen i dir “no calia” o acaba sent un compromís explícit a complir en l'enèsima modificació del cartipàs des que va començar el mandat. Insistirem per a saber-ho.

Notícies relacionades