Un Info Valldoreix per a l'oposició

És difícil triar el moment més inversemblant del Ple de l'EMD de Valldoreix que es va fer dijous però em quede, deformació professional, amb el que va nàixer arrel de la pregunta de la vocal de Ciutadans, Susanna Casta, sobre l'Info Valldoreix. Per a qui no el conega, es tracta d'un butlletí mensual editat per l'EMD com una mena de petit mitjà públic amb informació principalment institucional.

Casta només va demanar més espai per a entitats i que l'oposició el puga consultar abans de fer-se públic. Ho va exemplificar amb un parell de correccions que no es van poder aplicar perquè quan es va adonar ja s'havia imprès. La primera resposta del govern, de Bernat Gisbert concretament, va ser lògica: Que la seua àrea i els tècnics de cada àmbit revisen les informacions perquè no es publique res erroni.

Sent un mitjà institucional, una cosa no lleva l'altra. L'oposició s'ho podria mirar tranquil·lament. Per això Casta va insistir. Llavors Gisbert va fer la gran aportació: “Seria com si el director de La Vanguardia vingués a revisar allò que publica l'Ara”. Crec que no hi ha forma més clara de dir que Info Valldoreix és vedat del govern i, per tant, l'oposició pinta poc.

Ja que CiU-Actuem exclou la resta de formacions amb representació (CUP-PC, ERC-MES i C's) de l'Info Valldoreix, llevat del petit espai propi de cadascuna, el mínim que li podem demanar és que els donen un butlletí per a l'oposició. Almenys així, el símil tindrà sentit.

Notícies relacionades