Cavalcada de Reis

Mira que hi ha temes d´actualitat política aquesta setmana però per una vegada i per ser aquestes dates tan especials, aparcarem la política i parlarem d’il·lusió. Ja s´han acabat les festes de Nadal i l´últim tret ha estat la cavalcada de Reis. A Valldoreix és típic, com en qualsevol poble amb més d’un parell de nens, que cada 5 de gener voltin pels seus carrers Ses Majestats els Reis d’Orient que vénen a deixar presents a aquells que han estat bons minyons. Els carrers de Valldoreix s’omplen de nens, crits i caramels. La màgia arriba per un parell d´hores amb la promesa dels regals que surten de les saques que porten els patges. Tot és maco i brillant i com sempre la cavalcada ha estat un èxit.

L’EMD porta treballant ja fa unes setmanes perquè tot surti bé, les associacions i els comerciants de Valldoreix també, la gent que pot dóna un cop de mà. S’han muntat carrosses amb garlandes i paper maixé, pares i avis s’han disfressat i s’han pintat la cara per donar alegria als nens i als adults que mirem amb els ulls d´un infant veient els records passats.

Els veïns s’han reunit a la plaça Maria Sabater, al costat de l’església, per fer una tasseta de xocolata calenta que va molt be per pujar l’ànim. La música animava l’ambient i feia que els peus fossin darrere del ritme d’una banda que a mi m’ha sonat que tocava com la música Dixieland de les grans bandes americanes.

Aquesta vegada he fet de jutge de la cavalcada amb quatre persones més i he estat una mica més observadora del que vaig ser l´any passat, és cert, que sense deixar de gaudir de la festa que ens envolta, he hagut de ser crítica sense voler ser-ho però si m’hagués deixat embolicar per l’esperit nadalenc haguessin guanyat tots i això no podia ser, només pot guanyar un. He de dir que tots els participants s’esforcen molt en transformar en carrosses plenes de màgia els vulgars cotxes que ens porten a la escola o el treball. Però segur que els que no han guanyat se senten recompensats pels somriures tant de nens com dels adults que han anat trobant al seu pas.

Les carrosses que portaven als Reis estaven tirades per bells cavalls. Que potents animals, els cavalls sempre m’han semblat animals majestuosos i en aquest cas dignes de portar a un Rei o viceversa.

Els guanyadors han estat l’Escola Hípica Domenech Dunfoy en el primer lloc, Els Marxosos del Vallès en el segon i el tercer ha estat per La Serreta junt al Club Sincro de Sant Cugat. Tots merescudíssims.

Han passat uns personatges disfressats de papallones que s’haguessin merescut un aplaudiment de com estaven confeccionats els seus vestits, jo que cuso vaig veure molta feina i ben feta.

I les disfresses dels Reis i els patges? M’han dit que el del Rei Baltasar i el seu seguici eren nous de trinca, també han estat molt ben fets.

A l’estona, Ses Majestats han entrat a l’església on hi havia un pessebre amb el nen Jesús i li han ofert encens, or i mirra.

Més tard la Susana Herrada s’ha pujat a l’escenari per donar un discurs de benvinguda a Ses Majestats, advertint-los que tots els nens de Valldoreix han estat bons minyons i haurien de passar per casa de cadascú i deixar-los allò que més desitgen.

A més de la Susana també han dit unes paraules, per aquelles orelles atentes i ments inquietes, el mossèn, el rei Melcior i el Rei Gaspar. Tot han estat paraules de pau, d’unitat i sensatesa. A veure si deixem de fer-nos els sords i escoltem.

Han dit per la televisió que hi havia una epidèmia i tinc que dir que els mocs, la tos, l´afonia i les cares blanques com el paper estaven presents a la festa i deixaven constància que veritablement hi havia una epidèmia.

Els nens estaven excitats per que saben el que passaria per la nit i corrien per la plaça amb els ulls plens d’alegria, els seus pares els miraven frenètics amb una mirada boja i continuaven contenint l’alè perquè cada vegada estava més a prop el dia de tornada a l’escola. Ens estimem els nostres fills amb passió però el dia que tornen a l’escola tot és pau i tranquil·litat. Per fi.

Susanna Casta, veïna de Valldoreix

Notícies relacionades