30 de gener, assemblea oberta d’elCugatenc per marcar les línies estratègiques del 2021

per Anònim (no verificat)

Economia social i solidària

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

 

Foto: Clàudia Bell

El proper 30 de gener a les 10 del matí de forma telemàtia (per connectar-te, empra aquest enllaç) elCugatenc celebrarà l’assemblea oberta anual, l’òrgan de decisió que marca les línies estratègiques a seguir durant els 12 mesos següents. En aquest espai, la comissió de gestió rendirà comptes de la tasca realitzada durant el 2020 i el grau de compliment de les línies marcades l’any anterior. També s’aprovaran els comptes tancats de l’exercici i s’obrirà el debat sobre els reptes a afrontar durant el nou any.

L’assemblea oberta és l’espai de decisió que es reuneix un cop l’any i on poden acudir persones interessades en el projecte, tant si són subscriptores com si no. És l’òrgan que marca les línies de treball que la comissió de gestió, formada per la plantilla i per voluntaris, executa durant l’any. La pandèmia obliga a fer la trobada de forma digital, amb una única convocatòria i el següent ordre del dia:

1. Valoració del 2020 (principals actuacions i torn obert de preguntes)

2. Tancament dels comptes

3. Reptes del 2021 i reflexió compartida

4. Torn obert de preguntes

L’aprovació dels comptes és un tràmit legal formal i en el qual només tenen dret a vot les persones subscrites, que són les sòcies de l’associació l’Avenir, eines per a la informació, editora d’elCugatenc. Per agilitzar el tràmit, posem a l’abast de tothom el document econòmic de tancament de l’any. Si alguna persona amb dret a vot no pot acudir a l’assemblea, pot delegar el vot emplenant aquesta butlleta i enviant-la a info@elcugatenc.cat.

La darrera assemblea oberta es va celebrar al febrer del 2020 i va servir per marcar reptes de creixement de subscripcions, de consolidació de l’equip i de millora de salaris. Des d’una perspectiva comercial es va apuntar a millorar la relació amb els comerços locals. Des de la vessant periodística es va marcar el repte de fer més continguts en profunditat i d’investigació compaginant-los amb notícies més breus i d’actualitat, proposant-se la creació de la secció Sant Cugat Fake News per desmentir informacions falses o contextualitzar i ampliar les que donen lloc a l’equívoc.

El 2020 ha estat marcat per la pandèmia, el que ha obligat a fer un seguiment informatiu diferent tot i que sense deixar de banda el periodisme reposat. La COVID-19 també ha estat un cop per al projecte, que va haver d’impulsar una campanya intensiva d’ampliació de subscripcions per evitar acabar l’any amb pèrdues elevades. Les conseqüències econòmiques de la pandèmia sobre el projecte serà un dels aspectes a tractar en l’assemblea del proper 30 de gener. El novembre passat l’associació editora d’elCugatenc va renovar la junta.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article