El cap de setmana de l’economia social i solidària: Social Weekend, Fira i Sincrocoop

per Jordi Pascual

Economia social i solidària

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Inauguració del Social Weekend. Foto: Jordi Pascual

De divendres a dilluns, quatre dies en què l’economia social està de celebració a Sant Cugat. L’arrencada d’octubre té fins a 3 actes significatius per a la cooperació. El primer ja està en marxa, el Social Weekend. Es tracta d’un programa de compartició d’idees entre emprenedors amb la voluntat de fer créixer projectes i que, els que vulguin, es presenten al concurs d’idees del Consell Comarcal. Està impulsat pel propi consell amb el suport de l’Ajuntament, Sant Cugat Actiu, Cal Temerari –on es fan les jornades –, la Xarxa d’Economia Social (XES) local, Calidoscoop i LabCoop.

En la sessió inaugural del Social Weekend es va presentar el concurs d’idees i les jornades com a part de l’acció de la Xarxa d’Innovació Social del Vallès Occidental. A més, abans d’obrir el debat i l’exposició d’idees, Meritxell Almirall, com a participant en la darrera edició del concurs d’idees i que ha desenvolupat un portal de descomptes en ajudes tècniques i serveis per a persones en situació de dependència. Pacta publicitat i descomptes per als seus usuaris, s’emporta benefici per la publicitat i aconsegueix posar en contacte les persones que necessiten els productes i les empreses amb un cost inferior al de mercat per reduir així els 1.300€ al mes que, assegura, de mitjana pot gastar-se la família d’un dependent en serveis complementaris.

La seva lògica empresarial, de moment en forma d’autònoma, l’ha apartada de les comissions, per evitar intents d’influència d’empreses. Diu que té poques compres però moltes visites i això l’anima a analitzar els errors i redefinir el projecte. “Estic en la fase de prova i error”, va dir. Amb només 22 anys ja té el seu projecte consolidat i agraeix als pares el suport. Considera que l’ajut del Consell ja servit per fer conèixer la seva empresa amb reunions i trobades com la de Cal Temerari. La idea era animar els possibles futurs emprenedors de la sala a passar a l’acció.

El Social Weekend confluirà amb la Fira d’Economia Social de Sant Cugat, organitzada per la XES local que es fa el diumenge a partir de les 10 del matí a la Plaça Pep Ventura. Durant la jornada diverses empreses i entitats presentaran els seus productes i ofertes als estands. Hi participen 21 col·lectius entre els quals la XES local, Cal Temerari i elCugatenc.

A més, hi haurà actes interns, concretament, una taula rodona sobre habitatge social a les 10:45h. a càrrec de Clau Mestre, Sènior Cerdanyola i la Borda; un show còmic a les 11:45h.; una xerrada sobre L’economia de l’absurd. Quan comprar més barat fa que et quedis sense feina a les 13h. a càrrec de Josep Burgaya, doctor en història contemporània i professor de la Universitat de Vic, i un dinar a les 14h.

Com a cirereta del pastís, dilluns Cal Temerari estrena ja de manera completa el Sincrocoop. Al despatx seu i espai de treball de cooperatives se li suma un nou espai de “taules calentes” per a iniciatives d’economia social. Es tracta de tenir unes taules a la Sala Pins del Vallès des del matí i fins que comencin els actes de la tarda on impulsors de projectes puguin acudir a treballar. Segueix la lògica d’un coworking i tindrà serveis per a les empreses com ara connexió a la xarxa o taquilles perquè sigui un espai mòbil fins a cert punt.

D’aquesta manera, el Sincrocoop a partir de dilluns tindrà una sala de cotreball i els despatxos, a més d’espai per a fer reunions, sempre havent de combinar amb la resta de col·lectius que l’utilitzen. Cal Temerari esdevindrà, llavors, domicili fiscal d’alguns d’aquests projectes i allargarà el seu horari als matins pel treball d’aquestes empreses.

En qüestió de 4 dies, l’economia social santcugatenca, que fins el moment havia estat protagonitzada pel concurs d’emprenedoria de l’Ajuntament, mostra múscul de la mà d’altres institucions com és el cas del Social Weekend i també de forma autònoma amb la Fira i el Sincrocoop.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article