Els guanyadors del segon concurs d'emprenedoria donen el relleu als participants de la tercera edició

per Jordi Pascual

Economia social i solidària

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Participants del tercer concurs. Foto: Localpress

 

La segona edició del concurs d'emprenedoria ha acabat amb tres projectes consolidats en forma d'empresa d'economia social. El 10 de novembre a les set de la tarda a la Sala de Plens de l'Ajuntament es va celebrar l'acte institucional en què els guardonats de la segona edició donaven el relleu als dotze projectes que han passat la primera fase del concurs aquest any. D'ells, vuit tindran un premi de fins a 10.000 € i la constitució en forma de cooperativa. La dotzena completa gaudirà de formació empresarial.

 

A l'acte hi va acudir el tinent d'Alcalde d'Economia, Carles Brugarolas, que es va mostrar satisfet per l'acollida del concurs: “Ens fa molta il·lusió que continuï generant tant interès”. Va demanar als guanyadors la col·laboració amb altres empreses de la ciutat més enllà de la forma jurídica. Nino Ramírez, vocal en la Federació de Cooperatives de Treball de Catalunya, va aprofitar la seva intervenció per fer una comparació entre l'emprenedoria i la pel·lícula Matrix: “Benvinguts però heu triat la pastilleta vermella”. Explica que “primer s'han d'aprendre i desaprendre moltes coses” per tenir la capacitat d'arribar a acords en el marc d'una empresa democràtica.

 

La coordinadora del programa Aracoop de la Generalitat, Maravillas Rojo, també va ser present en l'acte. Va reivindicar tres grans eixos de l'economia social: l'objectiu sobre la societat, l'impacte econòmic i l'estructura democràtica. Va assegurar que la idea és l'“espurna” que ha de permetre desenvolupar el projecte i fer sostenible l'empresa. Els tres ponents van agrair la tasca d'acompanyament que realitza l'empresa Tàndem Social en el concurs.

 

Els guanyadors de la segona edició

 

La segona edició del concurs d'emprenedoria de l'Ajuntament té tres guardonats amb un premi de 20.000 euros. En l'acte van poder presentar els projectes. Les primeres a fer-ho van ser l'Eulàlia León i Mònica Marqués que conjuntament amb Melina Belzunce constitueixen la societat limitada laboral Actua. Desenvolupen una tasca d'acompanyament a joves i família centrant-se en l'adolescència.

 

Sergi Malagarriga, Anna Capdevila i Eduardo Char són els impulsors de la revista Magna Magazine. És una publicació en forma de cooperativa que va destinada a majors de 55 anys amb la voluntat de tenir una difusió arreu de Catalunya. Finalment, Ramon Gutiérrez, Andrea Bosch i Albert Sala són els impulsors de Blank, una cooperativa de disseny gràfic que cerca el terme mitjà entre els professionals destinats a grans encàrrecs i el disseny no professionalitzat. Aposten pel quilòmetre 0.

 

Els candidats del tercer concurs

 

Inicialment s'hi van presentar tretze projectes en la tercera edició del concurs. En l'acte del dia 10 ja se sabia que dotze havien passat la primera fase, vuit d'ells obtindran premi. Els projectes són Asallem, inserció de col·lectius en risc d’exclusió social; C&P Relocation Services, serveis de reubicació de treballadors de companyies internacionals; Eficook, aplicació mòbil com a eina de fidelització de clients per a supermercats per aconseguir reduir la quantitat d'aliments malbaratats anualment, i Integrem salut, cooperativa de salut que integri professionals dels models al·lopàtic i complementari.

 

També hi participen La Comunitat, cooperativa on es puguin adherir freelance per obtenir serveis de facturació, creació d'empresa i assessorament; Ona Quality Projects, promoció del talent creatiu independent; Pinehouse Studio, agència de comunicació i disseny per fer acompanyament per a projectes emprenedors; Ciclíca, consultoria d'arquitectura amb serveis de recerca i projectes d'habitatges sostenibles; Ajudem-nos, suport tècnic per a l'obtenció de recursos econòmics a través de la captació de projectes, subvencions, esdeveniments i accions de responsabilitat social corporativa; 40+, inserció de dones majors de 40 anys, i Retail Partner, plataforma de retail tèxtil amb distribució de productes nous i diferents del tèxtil.

En el concurs també s'hi presenta L'Avenir, editora d'aquest mitjà de comunicació. Avui dia L'Avenir és una associació i aspira a esdevenir una cooperativa que no únicament gestioni elCugatenc sinó que també realitzi tallers, cursos i actes públics amb la voluntat d'empoderar la ciutadania i difondre valors d'alfabetització mediàtica.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article