La Xarxa Local d’Economia Solidària de Sant Cugat comença a caminar

per Xavier Boix

Economia social i solidària

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Imatge de la segona trobada de la XLES de Sant Cugat. Foto: Xavier Boix

Ja són dues les trobades que diferents associacions, col·lectius i persones a nivell individual han realitzat per tal de posar en marxa la Xarxa Local d’Economia Solidària (XLES) de Sant Cugat, que seria una “delegació” de la XES catalana a la ciutat.

En la darrera reunió, celebrada a la Casa de Cultura, hi van prendre part representants de l’Ateneu Santcugatenc, Cal Temerari, l’Ortiga, Doble Via, el Cugatenc i Ona Quality Project que, sumats a una desena de persones interessades en l’economia social, solidària i sostenible, van intercanviar informació sobre les experiències que es donen en el nostre municipi.

A la reunió hi va assistir una representant de la Xarxa d’Economia Social catalana (XES), Anna Fernández, que va fer esment del panorama general de la situació de les xarxes locals en aquest moment a Catalunya, juntament amb la naixent xarxa de municipis per l’economia solidària a Catalunya, entre els que hi ha Sant Cugat. “Vivim un moment efervescent que cal aprofitar i, sovint, els ajuntaments volen impulsar aquest tipu

s d’economia i no saben com fer-ho, no troben interlocutors, no estan prou preparats i cal treballar ens aquests aspectes”, va afirmar Fernández.

Fernández també va explicar les eines existents per fer mercat social com ara al mapa de l’Economia Social Pam a Pam o l’eina de Balanç Social que permet a les empreses fer-se una auditoria interna de quin és el seu compromís amb aquesta economia.

Per la propera reunió, que es realitzarà el 28 d’abril a la Casa de Cultura a les 19h, es planteja com a reptes que aquesta Xarxa sigui representativa d’un sector que encara no està ben organitzat i representat en el nostre municipi, interlocutora davant l’administració dels agents d’aquesta economia, que s’estudiï la possibilitat de presentar una proposta a l’ajuntament per treballar les clàusules socials en la contractació pública i en la visibilització de les iniciatives públiques de l’economia social i solidària.

Entre els temes a tractar en l’àmbit de l’economia social, solidària i sostenible van sorgir el de l’habitatge, l’agroecologia, l’ocupació i la necessitat de generar xarxa d’intercanvis a tots nivells entre els actors d’aquesta economia.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article