"Cómo ser John Malkovich" / "Being John Malkovich" USA (1999)

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Aquesta cinta és un autèntic desori. Està en la línia de les pel·lícules de culte que, o t'agraden molt, molt, o n'abomines per sempre més. És ben difícil que deixi ningú indiferent.

La idea es podria dir que no és innovadora encara que sí atractiva: de la mateixa manera que fem quan anem al cinema o llegim un llibre, es tracta de poder veure i viure el món -en principi- a través dels ulls d'una altra persona, en aquest cas, els de John Malkovich. Des del teu jo, conèixer un altre jo.

Naturalment la cosa es complicarà, i força, perquè sinó ja no hi hauria peli i no participaríem d'aquesta mena de joc dels disbarats que organitzen els diversos personatges, tant protagonistes com secundaris, cadascun a la recerca del seu benefici (professional, amorós, crematístic, curiós, vital, etc.), limitant-se alguns a mirar, altres manipulant i encara uns tercers, decidits a envair l'hoste. Com es pot imaginar, el desgavell està garantit.

Dirigida per Spike Jonze, amb guió de Charlie Kaufman i interpretada per John Cusack, Cameron Diaz, Katherine Keener, el mateix John Malcovich i tot un reguitzell d'altres bons i coneguts actors, va rebre onze premis i nombrosíssimes nominacions (guió, actors, muntatge, òpera prima, director...).

PS. M'hauria agradat veure una pel·lícula que partint de la mateixa premissa (no, òbviament, del mateix desenvolupament) s'hagués dit Com ser Arcadi Oliveres. De ben segur hauria estat una obra d'art.

Argument
Titellaire frustrat emparellat amb veterinària a temps complet, casualment troba la porta d'accés a una dimensió desconeguda amb bitllet d'anada i tornada.

Pura Piera

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi