3,6 milions d’euros per “fer sòlida” la música clàssica
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi
Presentació del Pla. Fotos: Jordi Pascual
Amb música de Mozart l’Ajuntament ha presentat el Pla Director de Música Clàssica 2017-2021 que, amb un pressupost de 3,6 milions, pretén visibilitzar i situar Sant Cugat com a referent de la música clàssica. El Pla es va aprovar per unanimitat al darrer Ple municipal, on ja es va anunciar que al 2018 es crearà una nova oficina gestora amb personal que s’encarregarà de desenvolupar les accions per complir els objectius marcats al document.
El text ha estat desenvolupat pel Patronat Municipal d’Educació (PME), ja que fa especial èmfasi al reforçament de la música des de l’ensenyament, amb la participació de les entitats del poble que treballen al voltant de la música clàssica com l’Escola i el Conservatori de Música i l’Orquestra Simfònica de Sant Cugat, entre d’altres. Amb elles s’ha fet una diagnosi que ha servit per acabar marcant quatre grans eixos estratègics.
Tal com explica el coordinador del Pla, Xavier Blanch, el projecte proposa que “la música clàssica esdevingui sòlida”. Per això posa en valor que el primer pas ha estat parlar amb qui s’hi dedica, tot reivindicant que Sant Cugat ja té una relació directa amb la música clàssica. A més, com el pla només estipula línies generals, els contactes amb entitats i entesos segueixen avui dia, assegura. Amb les accions derivades del pla s’intentarà revertir l’envelliment del públic assistent amb l’ús de tecnologies, incidir en la formació i desenvolupar d’una planificació estratègica que permeti el treball conjunt de l’administració i els actors musicals.
Per aconseguir l’objectiu es potenciarà la marca Viu la clàssica, que ja des de les escoles, amb fins i tot algun programa concret per centres, segons ha avançat l’alcaldessa, Mercè Conesa, vol ser la primera mostra de l’aposta de l’Ajuntament per la música clàssica. En la presentació del programa ja s’ha mostrat aquest emblema. Així i tot, a la ciutat ja s’hi celebren altres actes al voltant de la música clàssica com ara el Curs Internacional de Direcció d’Orquestra que es farà el proper mes de juliol.
El pla també parla d’equipaments i posa en valor el Claustre, l’Escola de Música, el Teatre-Auditori i la possible sala annexa, així com el teatre de La Unió que actualment es prepara per a la rehabilitació, l’obra de la qual encara està pendent de licitar. Planteja programes específics com Música en conjunt, Música de cambra als barris i mantenir la col·laboració amb professionals com Antoni Ros Marbà i el seu curs internacional de directors d’orquestra i Jordi Savall i la Jove Orquestra Nacional de Catalunya. Ambdós músics han acudit a la presentació del pla i han posat en valor la implicació de l’administració i les entitats per aconseguir desenvolupar-lo.
El pla, que deixa de banda qualsevol altre estil musical, preveu com a eixos principals articular i vertebrar el sector de la música clàssica a la ciutat, potenciar la formació musical en el conjunt de la ciutadania, treballar perquè els espectables siguin més assequibles i promoure la creació, producció i difusió de la música clàssica. Tot i ser un projecte impulsat des del PEM, Conesa el defineix com fet “des de baix” per haver parlat amb les entitats del sector i diu que permetrà “elevar la sensibilitat de la nostra ciutadania perquè pugui apreciar la bellesa de la música”.
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi
No hi ha cap comentari
Comenta aquest article
Informa sobre aquest comentari