Art al carrer per la Festa Major Alternativa

Paula Cros (Crònica i fotografies)

Una dotzena de graffitis han il·lustrat els jardins de la Penya Regalèssia aquest diumenge 28 de juny. La FM Alternativa ha organitzat per tercer any consecutiu el Concurs de Graffitis i Art Mural Jaume Castañé i Campmany. Els artistes han estat acompanyats per música en directe mentre pintaven els graffitis.

Nou plafons verticals i dos horitzontals restaven en blanc a les 18h. A banda i banda de cada un d’ells, un o dos artistes esperant per realitzar els seus graffitis. Els participants havien d’estar prèviament inscrits a través de la pàgina de facebook de la FM Alternativa o de la web. Un total de 17 persones s’han inscrit al concurs: 5 parelles i 7 de forma individual. Alguns graffiters han improvisat i d’altres, en canvi, duien un esbós de l’obra. El més jove ha participat amb només 11 anys i un altre ha dut els seus fills amb ell. Així doncs, ha estat una activitat per a totes les edats i per a tot tipus d’interessats.

Els plafons, col·locats en línia, han començat a omplir-se de color cap a les 18.20h. A una banda, la taula amb els esprais i una capsa per dipositar els vots del públic. Tot el material ha anat a càrrec de l’organització, que també ha preparat cartrons per evitar tacar la gespa. Cap a les 19h hi havia un públic considerable al voltant dels graffiters. També els més petits han gaudit participant-hi. Desenes de nens s’han sumat a l’activitat pintant amb esprai alguns dels cartrons.

Després que els assistents efectuessin les seves votacions s’ha fet el recompte. S’ha valorat que l’obra fos a color i amb algun element simbòlic. També ha estat imprescindible la presència d’elements de pensament crític o contestatari, “qualsevol cosa que apel·li a la reflexió o convidi a la transformació social”, es demanava a les bases del concurs.

Els premis pels tres finalistes han estat sis esprais que podien escollir els guanyadors. Pel graffiter més votat, a més, hi havia un sopar i diverses consumicions a alguna barra de la FMA de franc. El graffiti guanyador ha estat el número 10, que duia el lema “Qui sembra la misèria recull la ràbia”.

Notícies relacionades