Els castellers de Sant Cugat fan la millor actuació de la seva història

5d8 descarregat dels Castellers de Sant Cugat. Foto: Cugat.cat

Aquest cap de setmana, com avançàvem en la prèvia de divendres, s’està desenvolupant el 26è Concurs de castells de Tarragona. Les dues “lligues” castelleres s'han pogut seguir dissabte a la tarda i diumenge pel matí. Els castellers de Sant Cugat van actuar un cop més a la sessió de dissabte, després de guanyar-la fa dos anys, amb una magnífica actuació.

La primera jornada del concurs es preveia disputada amb la presència de colles molt consolidades en el panorama casteller i amb les ganes per part de colles com els Xicots de Vilafranca d’esmenar els errors del passat. Divendres en Biel Samsó, un dels caps de colla de Gausacs, declarava a elCugatenc que “el repte més gran és arribar al concurs amb 5 castells de 8 preparats”. Si fa dos anys van guanyar amb un 2d8, un 3d8 i un 4d8, aquest any la mateixa actuació els hagués col·locat en la cinquena posició com els Moixanguers d’Igualada.

El 2d8f dels Castellers de Sant Cugat. Foto: La Xarxa i Cugat.cat

Tal i com preveien, els de la camisa verda Collserola, han pogut fer una actuació de vuit amb el 2d8f en primera ronda, el 5d8 en tercera i el 7d8 per finalitzar. L’únic però de l’actuació ha estat haver de desmuntar el primer intent del 5d8, en què la canalla no ho ha vist clar. Aquest fet ha estat el que ha situat per darrera dels Marrecs de Salt als de Sant Cugat, amb els mateixos punts, 2035 i els mateixos castells.

Aquest cop, la millor actuació de la història no ha servit per situar els de Castellarnau i Samsó com els primers de la 2a divisió castellera, parlant en termes de concurs. Els primers, aquest cop sí, han estat els Xicots de Vilafranca amb un 2d8f, un 3d9f i un 5d8, els dos darrers carregats. La segona colla ha estat la xinesa dels Xiquets de Hangzhou, amb un 3d9f, un 2d8f, un intent de 4d9f i el 4d8. L’actuació d’aquesta darrera colla ha estat motiu de polèmica perquè des de diferents sectors castellers s’ha criticat que participés al mateix nivell que la resta, sent convidada i, segons la cap de colla de Vilafranca, “amb un caràcter professional que porta a que assagin cada dia”.

Intent desmuntat de 5d8. Foto: Cugat.cat

Així doncs, els castellers de Sant Cugat han aconseguit després de molt treball d’assaig portar a plaça el 2d8f, “amb un bon folre i una bona soca”, el “castellàs” del 5d8, la catedral i, per finalitzar. En Biel Samsó ha comentat que “era molt important sortir de torre, era necessari i el 5d8 és un premi al treball de tota la temporada”. La jornada s’ha pogut seguir en directe per part de més de 400 santcugatencs i per La Xarxa de TV locals entre les quals hi ha Cugat.cat.

Classificació
1. Xicots de Vilafranca (2.270 punts)
2. Xiquets de Hangzhou (2.235 punts)
3. Minyons de Salt (2.035 punts)
4. Castellers de Sant Cugat (2.035 punts)
5. Moixiganguers d'Igualada (1.635 punts)
6. Castellers de Terrassa (1.460 punts)
7. Sagals d'Osona (1.410 punts)
8. Castellers de Sant Pere i Sant Pau (1.410 punts)
9. Bordegassos de Vilanova (1.345)
10. Colla de Castellers d'Esplugues (1.235 punts)

Notícies relacionades