El Gall de Carnaval pren el poder a "la secundona de Conesa"

Foto: Clàudia Bell

Aquesta notícia va ser publicada inicialment l'1 de març del 2019 tot i que per un error informàtic va haver de ser republicada posteriorment | Tot fosc. Una munió de santcugatencs es reuneix a la porta de l’ajuntament. Esperen que passi alguna cosa, esperen algú. Són les 20h del vespre, unes torxes treuen el cap pel Carrer del Carme i el Gall del Carnaval s’obre pas entre la gent per entrar a l’Ajuntament.

Enguany el Gall del Carnaval ha tornat a agafar el poder i ha protagonitzat el pregó del Carnaval 2019. Ho ha fet amb tots els honors, des del balcó de l’Ajuntament, i ha pres la vara a l’alcaldessa Carmela Fortuny tot proclamant-se rei de Sant Cugat des del 28 de febrer fins dimecres 6 de març.

Tot ha començat amb un estira i arronsa entre l’alcadessa i el Gall del Carnaval que no ha deixat indiferent a les santcugatenques i santcugatencs presents. I és que el Gall no ha tingut plomes a la llengua per dir-li a l’alcaldessa que és la “segundona de la Conesa” per després retreure-li: “a veure on la veiem l’any vinent, que ja se sap que Sant Cugat és el trampolí dels polítics”. L’alcadessa poc hi podia fer, el Gall havia guanyat, li ha donat la seva vara i s’ha retirat.

En aquest moment, el Gall s’ha fet seu el balcó de l’Ajuntament. En primer lloc, ha condemnat la mort del seu compatriota emú en una persecució policial l’octubre passat. Seguidament, ha recordat l’1 d’octubre i les persones ferides, així com a en Raül Romeva i totes les preses i presos polítics, exiliades i exiliats. En aquesta línia, no ha trigat a ironitzar sobre el judici del procés i la república no implantada. I aquí no ha acabat la cosa: han rebut geganters, castellers, trabucaires i diables. I quan ja no quedava ningú, el Gall del Carnaval ha donat el tret de sortida al soroll, a la gresca i a les disfresses: ja ha començat el carnaval a Sant Cugat.

A continuació adjuntem el programa del Carnaval a Sant Cugat 2019:

Divendres 1 de març:

20h Cercatasques amb la Banda Patilla (Pl. de Pep Ventura fins a l'Envelat de Carnaval ― Parc de Ramon Barnils)

Dissabte 2 de març:

22h Inici Cercavila de Gitanes (Plaça Victòria dels Àngels, Plaça de Lluís Millet, Plaça d’en Coll, Plaça de Rafael de Casanoves)

13h Ball de Velles i Ball de Gitanes (Plaça Octavià)

14h Brou de Carnaval (Plaça Octavià)

18:30h Convocatòria de comparses (Plaça d’en Coll)

19h Rua de comparses adultes de Carnaval (Plaça d’en Coll)

20h Comparses a escenari i entrega de premis (Plaça Octavià)

22:30h a 6h Ball de nit amb Tapeo Sound System i PD Orgull Gall (Parc de Ramon Barnils)

Diumenge 3 de març:

16 h Convocatòria de comparses infantils (Plaça de Barcelona)

16.30 h Rua de comparses infantils (Plaça de Barcelona)

17.30 h Pregonet de Carnaval, Ball de Gitanetes i Ball de Giovenetes (Plaça d’Octavià)

18 h Entrega de premis i animació infantil amb La Portàtil FM (Plaça Octavià)

Dimecres 6 de març:

21 h Concert coral de dimecres de cendra (Parc de Ramon Barnils)

Notícies relacionades