El Grup Mediterrània celebrarà els 25 anys amb actes mensuals entre la primavera i la tardor

Foto: Jordi Pascual

Després de ser els bandereres de l’Aplec de Sant Medir, el que ha resultat el primer reconeixement pels seus 25 anys, el Grup Mediterrània ha presentat el programa d’activitats que ha preparat l’entitat per celebrar l’aniversari. La festa grossa arribarà el 18 d’abril durant tot el dia al parc Ramon Barnils. Hi haurà activitats infantils, food trucks, una ballada danses de plaça, un taller de swing amb Fem lindy, una gimcana d’adults i un concert d’Obeses.

L’objectiu és fer un acte mensual entre la primavera i la tardor, exceptuant l’agost. El primer serà el 29 de març a les 18:30h a la cerveseria la Fem, on es presentarà una cervesa artesana feta expressament en motiu dels 25 anys del grup. El 16 de maig també a les 18:30h. s’inaugurarà una exposició sobre la història del grup que es podrà visitar a diversos comerços de la ciutat i el dia 23 d’aquell mateix mes es farà el fi de curs de l’escola de dansa. Per Festa Major, avancen, presentaran un repertori de danses populars del País Valencià. També tenen previst participar al festival de danses folklòriques que es farà a Perpinyà.

La participació i recuperació de danses d’arreu dels Països Catalans és un dels motius de ser del Grup Mediterrània, que ha aprofitat la presentació de la programació dels 25 anys per fer un repàs a la seva història. El grup va néixer l’any 1994 com una secció de l’Esbart, que llavors va apostar per la dansa contemporània. En conseqüència un grup de balladors va decidir mantenir la recuperació de danses tradicionals.

Cinc anys més tard es va fer efectiva la creació de l’entitat amb la desvinculació de l’Esbart i vinculant-se a la Unió Santcugatenca com a secció. Recorden que la seva seu resta en obres des del 2016, el que els ha suposat distribuir la seva activitat entre la Casa de Cultura i l’institut Joaquima Pla i Farreras mentre els materials estan distribuïts en magatzems municipals.

Davant d’això, la plaça de l’Om, on fan els seus espectacles, ha esdevingut l’escenari de la presentació de la programació com a seu no oficial del grup. El Grup Mediterrània reivindica la recuperació de danses d’arreu dels Països Catalans, el ball de danses de creació pròpia i la creació de l’espectacle de creació pròpia, Quadrigènia.

La presentació del programa dels 25 anys, que ha acabat amb dansa, ha comptat amb la participació de l’alcaldessa, Mireia Ingla, que ha reconegut la tasca feta per l’entitat durant els darrers 25 anys en la recuperació de la dansa popular i tradicional. Reconeixent el retard en les obres de la Unió, ha agraït la paciència del grup i ha assegurat que ben aviat podran tornar a casa.

Notícies relacionades