Els Gausacs firmen una actuació de 8 davant la Sagrada Família

3d8 dels Gausacs a la Sagrada Família. Foto: Rosa Gadea

Els castellers de Sant Cugat es van desplaçar ahir, 18 d'octubre, fins a Barcelona per actuar al XIIIè aniversari de la colla de Sagrada Família. Els Gausacs van compartir plaça amb els amfitrions, els safencs i amb la colla de la Vila de Gràcia.

Bons resultats

Pels santcugatencs va ser una diada trampa, ja que els dos últims assajos no havien acabat d’anar com esperaven, per això, els caps de colla van demanar abans de començar l’actuació, un plus d’atenció que va ser correspost i que va permetre als Gausacs firmar una bona actuació.

Els verd Collserola van fer una actuació que va anar segons el programa establert, un 3d8 a la primera ronda, un castell que va anar molt bé tret d’una petita estirada a la baixada de dosos a la plena. A la segona ronda, van descarregar un 4d8 –el 10è d’aquesta temporada– que va estar una mica desquadrat però que va finalitzar amb èxit. Amb aquests dos castells, es va arribar al màxim històric de castells de 8 en una temporada. A la darrera ronda, van descarregar el 5d7, un castell amb una execució segura per part de tronc, ressaltant la feina del pom –dosos, acotxador i enxaneta. L’actuació dels santcugatencs va finalitzar amb un vano de 5 –dos pilars de 4 i un de 5–.

Els amfitrions, van començar amb un 2d7, seguit d’un 3d7 per sota, un intent desmuntat de 4d8, que a la ronda de recuperació van descarregar i, a la ronda de pilars final, van porta un pilar de 5 i un pilar de 5 per sota. El 4d8 va ser rebut amb gran alegria pels safencs, ja que era el primer que descarregaven en tota la seva història. Per la seva part, els castellers de la Vila de Gràcia van portar a plaça un 7d8, un intent desmuntat de 2d8 amb folre, un 3d8, un 4d8 i dos pilars de 5 per acabar.

Notícies relacionades